Navijači kijevskog Dinama (©Reuters)
Navijači kijevskog Dinama (©Reuters)

Biti ili ne biti za Dinamo

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.07.20. | 14:47

Kijevski velikan ima imperativ pobede protiv Zorje ako želi u kvalifikacije za Ligu šampiona

U Ukrajini ništa novo kada je u pitanju šampion. Bogati Šahtjor Rinata Ahmetova i ove godine se prošetao prvenstvom ove bivše sovjetske republike, ali bi novi poredak u ukrajinskom fudbalu mogla da postavi malena Zorja. Ekipa iz Luganjska, teritorije gde je pre nekoliko godina besneo rat, trenutno je ispred velikana Dinama, dva kola pre kraja.

Za najpopularniji klub u zemlji današnji duel (18.00) je biti ili ne biti. Kup Ukrajine je osvojen posle penala protiv Vorskle, a drugo mesto zadovoljilo bi armiju navijača kijevskog kluba. Međutim, Dinamo igra veoma loše u finišu sezone. Nije pobedio u poslednja tri kola šampionata, a osvojio je samo bod i to u prošlom kolu kada je igrao nerešeno (2:2) protiv Oleksandrije. Na tom meču Dinamo je promašio jedanaesterac.

Izabrane vesti

Zorja je četiri utakmice bez poraza, sakupila je osam bodova i sada gleda u leđa samo dominantnom Šahtjoru. Dinamo je u gostima protiv Zorje osvojio četiri boda (pobeda i remi), ali je u prvom delu prvenstva na svom stadionu poražen sa 2:1. Novi trijumf gostiju bi rešio pitanje druge pozicije, a pobeda domaćina ili remi bi uneo dramu pred poslednje kolo za vikend.

Dinamo ima problema u odbrani. Samo na dve od 15 poslednjih utakmica je sačuvao mrežu. Napad je bolji deo tima, a najbolji strelac tima je ukrajinski reprezentativac Viktor Cigankov sa 12 golova, jedan manje od Slovenca Benjamina Verbiča. Kada igraju Dinamo i Zorja dolazi dosta golova. Na pet od poslednjih šest mečeva bilo je 3+, a ove sezone na sva tri duela dolazila je kombinacija GG&3+.

Osim Zorje i Dinama u borbi za drugu poziciju i plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona nalazi se i Desna, koja danas (18.00) dočekuje Oleksandriju koja nema motiv jer ne može više od trenutnog petog mesta. Ove sezone u prvenstvu Desna je sva tri puta dobila današnjeg rivala.

UKRAJINA, PLEJ-OF – 31. KOLO

Sreda

Šahtjor – Kolos 2:0 (0:0)

/Ćiprijano 49, Moraeš 90+4/

Četvrtak

18.00 (1,45) Desna (4,50) Oleksandrija (7,00)

18.00 (1,80) Dinamo Kijev (3,60) Zorja (4,60)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Ukrajina 1UkrajinaDinamo KijevZorja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara