Ilustracija (©Reuters)
Ilustracija (©Reuters)

Biti ili ne biti za Hajduk, titula se ovako ne osvaja

Vreme čitanja: 3min | sub. 19.03.22. | 11:47

Hrvatska 1: Posle tri meča bez pobede, Splićani moraju da slave na Poljudu ako žele da ostanu u konkurenciji za krunu

Ko će da preseče vrpcu u Hrvatskoj? Ostala su i dalje četiri kandidata – Dinamo, Osijek, Rijeka i Hajduk. Protekle nedelje nijedan tim iz vrha nije pobedio. Hajduk i Dinamo su odigrali bez golova na Poljudu, Rijeka je izgubila u Zagrebu od „fenjeraša“ Dragovoljca, dok je Osijek uzeo samo bod na gostovanju Gorici.

Modri i dalje imaju najveće izgleda da odbrane krunu. Hajduk je u padu. Tri meča, Marko Livaja, Nikola Kalinić i drugovi su bez pobede. Izvukao se Dinamo prošle nedelje u „Klasiku“. Ako Splićani žele da ostanu u igri za krunu moraju danas (17.05) da pobede zagrebačku Lokomotivu.

Izabrane vesti

Dobra vest za litvanskog stručnjaka Valdasa Dambrauskasa, da izuzev povređenog Stefana Simića i Nigerijca Samuela Eduoka, ostali su u stroju.

"Ne razmišljamo o pritisku nego samo o prilikama, a utakmica s Lokomotivom je šansa da uzmemo tri boda. Dobro smo analizirali današnjeg rivala, kao što smo razgovarali o našoj igri i ispravljanju grešaka. Lokomotiva je dobar tim, da smo na početku sezone rekao bi da je to tim koji može ući u borbu za vrh. Ima energiju, dobro je vođena i igra dobro u svim fazama igre. Očekujemo tešku utakmicu, a moramo biti mentalno jako kao protiv Dinama da bi pobedili“ rekao je Dambrauskas, prenosi Germanijak.

17.05: (1,55) Hajduk (4,00) Lokomotiva Z. (6,25)

Pitanje je da li će Nikola Kalinić igrati od prvog minuta. Livaja je nesporan, a Biuk bi takođe trebalo da bude u početnoj postavi, dok će Sahiti najverovatnije da čeka šansu s klupe.

Lokomotiva ima većih briga oko sastava. Zbog tri žuta kartona nema napadača Kulenovića, povređeni su Cokaj, De Has i Osmanković. U vrhu napada biće prvi strelac Lokosa Marko Dabro.

"Pozitivna serija nam je donela dobro raspoloženje pa željno čekamo utakmicu. Verujem da ćemo odigrati dobru utakmicu i da će biti uzbudljivo. Ne volim kada kažu da smo rasterećeni, to asocira na opuštanje. Nama je svaka utakmica važna, protiv koga god igrali. Želimo da zadržimo peto mesto. Možda imamo manji pritisak nego Hajduk. Iza našeg rivala stoji cela regija, svi žele pobede i to je očekivano. Mi ćemo pokušati odigrati najbolje što znamo pa ćemo videti što će nam to doneti“, rekao trener Lokomotive Silvijo Čabraja.

15.00: (3,20) Gorica (3,40) Rijeka (2,25)

Ove dva tima odigrale su četiri utakmice u ovoj sezoni. Prvi susret odigran je na početku sezone u Kranjčevićevoj i završio je rezultatom 2:2, zatim je Hajduk na Poljudu slavio sa 1:0, dok je u Kupu Hrvatske svladao Lokomotivu u Kranjčevićevoj rezultatom 6:3. Poslednji prvenstveni susret odigran je sredinom decembra prošle godine u Zagrebu i završio je rezultatom 3:3.

--------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

HRVATASKA 1 – 29. KOLO

Petak

Hrvatski Dragovoljac – Istra 0:0

Subota

15.00: (3,20) Gorica (3,40) Rijeka (2,25)

17.05: (1,55) Hajduk (4,00) Lokomotiva Z. (6,25)

Nedelja

15.00: (7,50) Slaven (4,00) Dinamo Z. (1,50)

17.05: (6,75) Šibenik (4,00) Osijek (1,53)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Hajduk SplitLokomotiva ZagrebHrvatskaHrvatska 1HNL

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara