(©Reuters)
(©Reuters)

Bitka za čelo tabele: Hoće li Roke Santa Kruz nastaviti da teroriše rivale?

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.11.20. | 22:15

Olimpija u usponu, 12. Oktobar u padu

U okviru petog kola paragvajske Klausure, Olimpija Asunsion će večeras (23.15) ugostiti 12. Oktobar. Paragvajski velikan tek se zagrejao, a gostima bi pobeda bila najbolji lek za poraz u nadoknadi od San Lorenca.

Dok je Roke Santa Kruz spavao, spavala je i Olimpija. Prkosi bivši igrač Bajerna, Blekburna, Sitija, Betisa i Malage krštenici i pokazuje da nije za staro gvožđe. Još može Olimpija da se osloni na svog kapitena. Za paragvajskog centarfora koji se vratio 2016. godine u klub u kojem je ponikao definitivno važi da je forma prolazna, a klasa večna.

Izabrane vesti

Mučila se Olimpija Asunsion na startu Klausure. Remi sa Nasionalom, a zatim i poraz od Guairenje i konačno pravo lice. Poklopile su se pobede sa Rokeovim golovima. Učestvovao je vremešni centarfor sa dva gola u trijumfima Olimpije od 3:1 (San Lorenco, Sol de Amerika) i nagovestio ulazak u golgetersku formu iz Aperture kada je bio strah i trepet za protivničke odbrane (17 utakmica, 10 golova).

Ako za Olimpiju možemo da kažemo da joj rezultati idu uzlaznom putanjom, isto se ne može reći i za 12. Oktobar. Jarini puleni su Klausuru otvorili pobedama, ali je usledio pad, pa utakmicu sa Olimpijom dočekuju poravnati na tabeli. Pablo Zebaljos najveća je Jarina uzdanica. Paragvajac je u Klausuri tri puta tresao protivničku mrežu.

Pobednik ne bi odneo samo plen vredan tri boda, već bi i zaseo na čelo tabele, barem na kratko. Tridesetšestostruki šampion Paragvaja bi novim trijumfom početne loše rezultate ostavio iza sebe, a 12. Oktobar prekinuo mini rezultatsku krizu.U okviru petog kola paragvajske Klausure, Olimpija Asunsion će ugostiti 12. Oktobar. Paragvajski velikan tek se zagrejao, a gostima bi pobeda bila najbolji lek za poraz u nadoknadi od San Lorenca.

PARAGVAJ KLAUSURA

Sreda

23.15: Olimpija Asunsion – 12. oktobar



tagovi

Roke Santa KruzOlimpija Asunsion

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara