Lasickas i Tomanović (© Star sport)
Lasickas i Tomanović (© Star sport)

Bitka za četvrto mesto: Ko je bliži Evropi, kome Zvezda gostuje posle derbija?

Vreme čitanja: 3min | ned. 10.04.22. | 10:42

TSC ili Voždovac odlučuju u direktnom duelu

Igraće Crvena zvezda i Partizan sigurno u UEFA takmičenjima (samo da kroz neizvesnu šampionsku trku odluče u kom), veoma blizu još jednog izdanja na međunarodnoj sceni je i Čukarički, a velika borba će se voditi za četvrto mesto koje, najverovatnije, donosi plasman u kvalifikacije za Ligu konferencije, za slučaj da neko od večitih osvoji Kup Srbije.

Pretendenti za to poziciju su TSC i Voždovac koji će u direktnom duelu u Bačkoj Topoli odrediti ko sa više šansi ulazi u plej-of. Tim Žarka Lazetića ima dva boda manje i ako slavi preskočiće i Radnički (igrao u subotu i ni u jednoj varijanti ne može do četvrtog mesta sad) i Zmajeve. Remi ili pobeda garantuju sastavu Aleksandra Linte status prvog Čukinog pratioca.

Izabrane vesti

Ishod ovog susreta mogao bi da bude značajan i kad se na kraju doigravanje bude podvukla crta. Za slučaj da timovi tad budu imali isti broj bodova bolje plasirani će biti onaj koji završi iza Brđana osnovni deo prvenstva. To je sad ekipa sa krova Tržnog centra „Stadion“.

Ne opterećujemo se četvrtim mestom i Evorpom. Velika očekivanja donose i velika razočaranja, utiske ćemo sumirati na kraju. Pogledaćemo tabeli kad se sve završi, dotad je cilj da u svaku utakmicu uđemo sa istom idejom“, istakao je Aleksandar Linta, koji ni danas neće moći da računa na šest meseci povređenog vezistu Ivana Milosavljevića.

Ni TSC nije kompletan. Kao i minulog vikenda u Humskoj, nedostajaće mu iskusni napadač Petar Škuletić, zimski novajlija nije uspeo da se oporavi od povrede.

Dobro smo se spremili, nemam dilemu da ćemo dobrom energijom ući u meč u kome ćemo svi pružiti maksimum, uz nadu da će biti dovoljan za pozitivan rezultat. Da nam je neko pred početak ovog dela sezone, kad smo startovali sa 11. mesta, ponudio da budemo u ovoj poziciji, oberučke bismo prihvatili“, istakao je Žarko Lazetić, čija ekipa je od 24 moguća boda osvojila 12 u kalendarskoj godini.

Za ishod duela u Bačkoj Topoli direktno su zainteresovani i večiti rivali. Pre svega zbog rasporeda. Četvrtoplasiri tim na kraju osnovnog dela prvenstva će u drugom kolu plej-ofa biti domaćin lideru. Prema trenutnom plasmanu, Crvena zvezda bi kao lider išla ili u Zaplanjsku ili na noge TSC-u. A to nije isto. Zato su i u Humskoj zagledani u nekadašnjeg trenera Žarka Lazetića, jer je procena da bi aktulenom šampionu, ako ostane ovako, za dve sedmice bilo teže protiv TSC-a nego u komšiliku.

SUPERLIGA SRBIJE – 30. KOLO

Subota

Spartak Subotica - Kolubara 4:3 (1:0)

/Srećković 52, Nikolić 66, 73 pen, Tošeski 90+2 - Marjanović 35, Đuranović 75, Andrić 86/

Mladost Lučani - Radnički (N) 2:0 (2:0)

/Bojović 27 pen, 59/

Nedelja

14.00: (2,00) TSC Bačka Topola (3,45) Voždovac (3,80)

17.00: (1,07) Crvena zvezda (12,0) Radnički Kragujevac (30,0)

19.05: (7,75) Čukarički (4,40) Partizan (1,43)

Ponedeljak

18.30: (1,97) Napredak (3,45) Metalac (3,90)

18.30: (1,97) Radnik Surdulica (3,45) Novi Pazar (3,90)

18.30: (1,72) Vojvodina (3,60) Proleter (5,10)

***Kvote su podložne promenama






tagovi

TSC Bačka TopolaSuperligaŽarko LazetićAleksandar Linta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara