Erling Haland (©Reuters)
Erling Haland (©Reuters)

Bitka za Mančester: Da li je Vembli Sitijeva usputna stanica ka tripleti?

Vreme čitanja: 3min | sub. 03.06.23. | 10:21

Finale FA kupa: Vodili su ljute bitke, nanosili jedan drugom teške, bolne poraze, utrkivali se do poslednje sekunde prvenstvene trke ko će prvi proći kroz cilj, ali nikada ranije Mančester Siti i Mančester Junajted nisu ukrstili koplja u finalu FA kupa. Danas (16.00) u Londonu premijerna borba za trofej u najstarijem fudbalskom takmičenju na svetu

Ove subote (16.00) na Vembliju Mančester Siti i Mančester Junajted ispisaće novu stranicu bogate istorije međusobnih susreta borbom za trofej najstarijeg fudbalskog takmičenja na svetu. I jedni i drugi zakoračiće na travu Vemblija s ciljem da po poslednjem sudijskom zvižduku podignu drugi trofej u sezoni.

Sitijev se plan, međutim, tu ne završava. Osvajanje FA kupa, tek drugog u eri Pepa Gvardiole, pošto je već odbranio titulu u Premijer ligi, predstavljalo bi ostvarenje „tek“ druge trećine cilja. Cilja čije ispunjenje znači – istoriju!

Izabrane vesti

Španski stručnjak cilja tripletu, potencijalnu drugu u trenerskoj karijeri, odnosno prvu sa Mančester Sitijem. Podvig kakav je napravilo samo sedam klubova: Seltik, Ajaks, PSV, Inter, Bajern, dva puta Barselona – jednom sa njim na klupi – i upravo Mančester Junajted, jedini engleski klub što je u jednoj sezoni uspeo da objedini titulu državnog šampionata, te trofej nacionalnog Kupa i pehar namenjen najboljeg u Evropi.

Šta je najvažnije? Učiniti da Mančester Junajted ostane jedini engleski klub koji je osvojio triplu krunu”, nije Markus Rašford krio šta je to što ga motiviše pred finale u subotu na Vembliju, a činjenica da bi po prvi put u klupskoj istoriji mogao da „spoji“ trofeje FA kupa i Karabao kupa, takođe će biti pogonskog gorivo fudbalera iz crvenog dela Mančestera.

16.00: (1,63) Mančester Siti (4,00) Mančester Junajted (6,25)

Siti s druge strane nije previše davao na značaju najmasovnijem takmičenju na Ostrvu. Pod Gvardiolinom komandom osvojio ga je samo jednom, pre četiri godine. U ostalih pet sezona nijednom nije dogurao ni do finala. Međutim, osetio je Gvardiola izgleda da je ove sezone, pojačan dolaskom Erlinga Halanda, spreman da napadne sve trofeje. Između ostalog i ovaj u FA kupu. Nije novi-stari šampion Engleske imao milosti prema rivalima na putu ka Vembliju, redom je izbacivao Čelsi, Arsenal, Bristol Siti, Barnli i Šefild Junajted, i to bez primljenog gola, uz 17 postignutih.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE ERLING HALAND DA ZATRESE MREŽU JUNAJTEDA JE 1,70.

Junajted je s druge strane imao nešto teži put, budući da su mu se u četiri od pet rundi putevi ukrstili sa premijerligaškim timovima. U polufinalu je posle penala elimnisao hit Premijer lige, Brajton. Ipak, nijedan nije bio ni izbliza impresivan kao Siti. I zato se čini da će morati da mu se skloni sa puta što vodi ka Istanbulu, milom ili silom.

Gvardiola može da računa na sve igrače. Jedino je rovit Švajcarac Manuel Akandži. Erling Haland i Kevin de Brujne su u sjajnoj formi i biće najveća opasnost po komšije. Ten Hag neće moći da računa na Brazilca Antonija koji se nije oporavio od povrede.

Njegove šanse da zaigra su male”, rekao je Holanđanin za nekadašnjeg as Ajaksa.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE MARKUS RAŠFORD DA POSTIGNE GOL PROTIV SITIJA JE 4,00.

Dobra vest za tim sa Teatra snova je da je najbolji igrač i strelac tima Markus Rašford 100 odsto spreman. Osim Karioke, nedostajeće i Antoni Marsijal, Lisandro Martinez i Marcel Zabicer. Od ranije je van stroja i malerozni Lala Roni van de Bek.

Ove sezone su domaćini slavili u međusobnim mečevima u Premijer ligi. Siti je u prvom delu šampionata pregazio Junajted na Etihadu, bilo je 6:3, uz po tri gola Halanda i Fila Fodena, ali su sredinom januara Crveni đavoli revanširali trijumfom na Old Trafordu sa 2:1.

FA KUP – FINALE (VEMBLI)

Subota

16.00: (1,63) Mančester Siti (4,00) Mančester Junajted (6,25)

***kvote su podložne promenama



tagovi

FA kupMančester JunajtedMančester SitiPep GvardiolaErling HalandErik ten HagAntoni

Obaveštavaj me

Man. Junajted
Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara