Erik ten Hag (© Reuters)
Erik ten Hag (© Reuters)

Ten Hag opominje upravu: Drugi dovode pojačanja, mi ne ulažemo

Vreme čitanja: 3min | pon. 29.05.23. | 13:09

„Pokazali smo napredak tokom sezone, ali moramo da investiramo“, kaže trener Mančester junajteda

Izborio je Mančester junajted plasman u Ligu šampiona sledeće sezone, međutim, očekuje još iskorak u vidu borbe za titulu šampiona Engleske. Po mišljenju Erika ten Haga, mora da se pojača ukoliko želi da se takmiči sa najboljim ekipama u Premijer ligi, ali i Evropi.

Velike promene najavljene su za leto na Old Trafordu. Čeka se novi vlasnik, Glejzerovi odlaze, a na njihovo mesto će doći Džim Retklif ili šeik Džasim bin Hamad Al Tani. U svakom slučaju biće ulaganja.

Izabrane vesti

Od dolaska Ten Haga iz Ajaksa prošle sezone, Crveni đavoli su potrošili oko 250.000.000 evra, ali je holandski trener bio nezadovoljan januarskim prelaznim rokom. Doveli su Marsela Zabicera, Vauta Veghorsta i rezervnog golmana Džeka Batlanda, kao pozajmljene fudbalere. Moglo bi se reći da je jedino Zabicer donekle opravdao očekivanja, dok se Veghorst ispostavio kao veliki promašaj postigavši samo dva gola na 30 utakmica.

I pored toga uspeo je bivši stručnjak Ajaksa da obezbedi elitno evropsko takmičenje sledeće godine. Za nešto više želi nova pojačanja, pre svega u veznom redu i napadu.„U klubu znaju da ako hoćete da igrate top četiri i da se borite za trofeje u Engleskoj morate da investirate, u suprotnom nemate šanse zato što će drugi klubovi to uraditi“ , počeo je Ten Hag.

Otvoreno je kritikovao 53-godišnji strateg upravu i manjak ulaganja u januaru. Junajted je bio 17. od 20 ekipa u Premijer ligi po potrošnji nakon dovođenja pomenute trojice.

Videli smo na zimu da su klubovi oko nas ulagali, a mi nismo. I dalje smo na pravom putu, ali nismo tamo gde bismo želeli da budemo. Dug je put do toga, ali ovaj tim ima potencijal. Pokazali smo napredak tokom sezone, što je kompliment za igrače i trenere. Radili smo naporno, ali moramo da ulažemo“.

Jedan od igrača o čijoj su budućnost mediji najviše spekulisali je David de Hea. Španski golman je i zvanično dobio zlatnu rukavicu, mrežu je sačuvao 17 puta ove sezone u Premijer ligi, ali su njegove greške, pre svega protiv Sevilje mnogo koštale Junajted. Ten Hag je svaki put stao iza 32-godišnjeg čuvara mreže i pored svih dilema se čini da će De Hea produžiti ugovor.

Španac je u poslednjem kolu bio jedan od najzaslužnijih za pobedu nad Fulamom, odbranivši penal Aleksandra Mitrovića. Dovoljno da šef stručnog štaba ponovo naglasi od kolikog značaja je da De Hea ostane u Mančesteru.

Moram da ponovim, prošle utakmice, prošle nedelje, svaki put: svi želimo da ostane, on želi da ostane i verujem da će doći do dogovora“, okončao je Ten Hag.

Sledeća sezona će biti ključna za Ten Haga i Mančester junajted. Vratili su se tamo gde pripadaju, ali će ako sledeće godine žele da se bore za sve trofeje morati ozbiljno da se pojačaju. Teško da će bez prave „devetke“ Junajted moći da se takmiči sa najjačim ekipama engleskog i evropskog fudbala.  Zna to i Ten Hag, zato i vrši pritisak na upravu, a pominju se Hari Kejn (bio aktuelan i prošlog leta), Viktor Osimen iz Napolija...

Novi vlasnik će svakako doći sa kesom punom para i spreman da vrati Crvene Đavole u vrh evropskog fudbala.


tagovi

Erik ten HagMančester Junajted

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara