Bitka za pehar: Tavamba ili Prijović?

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.05.19. | 14:55

Finale Kupa u Saudijskoj Arabiji

Kup kralja Saudijske Arabije stigao je do poslednje stanice, a u velikom finalu od 19.30 u Burajdi koplja će ukrstiti Al Tavon Leandra Tavambe i Al Itihad Aleksandra Prijovića.

Oba kluba takmičenju su pristupila vrlo ozbiljno, pošto je šampionska kruna tema o kojoj se i ne priča. Al Tavon je u samo nekoliko dana izvukao dva ogromna trijumfa protiv, po mnogima, najjačeg tima u državi – Al Hilala. Al Tavon je prvo sa 5:0 kao gost razneo Al Hilal, posle čega je Zoran Mamić dobio otkaz, da bi tri dana kasnije slavio i sa rezultatom 2:0 i jednog od najvećih kandidata za titulu verovatno ostavio bez iste! Tim je vrlo napadački orijentisan u kup takmičenju, što se videlo i po ubedljivim pobedama nad Al Šababom i Al Vehdom (obe po 3:0), zbog čega bi trebalo očekivati zanimljivu utakmicu.

Izabrane vesti

Al Itihad je imao prilično turbulentnu sezonu i praktično jedini uspeh je što je ekipa uspela da se izvuče iz zone ispadanja i ostane u najjačem društvu. Osvajanjem pehara u kupu stavio bi se melem na ranu sezone koja će pokušati što pre da se zaboravi i obezbedio plasman u grupnu fazu Azijske Lige šampiona. Pobedom nad prvoplasiranim timom arabijske lige Al Nasrom Al Itihad je obezbedio sebi mesto u finalu, a osim Aleksandra Prijovića, veliku ulogu odigrao je golgeter Romarinjo sa dva pogotka u produžetku.

Očekuje se da će oba tima igrati u najjačem sastavu, s napadačkom orijentacijom i željom da se uzme važan trofej. Ne samo zbog toga što bi se tako osiguralo novo učešće u LŠ, već i zbog bogatih bonusa koje su klubovi spremili.

Što se međusobnih susreta tiče, poslednjih godina bilo je vatre između fudbalera dva tima. Samo je poslednji okršaj završen bez golova, dva susreta pre toga išla su na preko sedam golova, a ranije su po tri gola bila standard.

I ovde očekujemo dosta pogodaka, zato je naš predlog: 3+!

KUP - FINALE

19.30: (2,45) AL TAVON (3,60) AL ITIHAD (2,35)

Foto: Reuters


tagovi

Al TavonAl ItihadAleksandar PrijovićLeandre Tavamba

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara