Ilustracija (©AFP)
Ilustracija (©AFP)

Bitka za pol-poziciju u Gvatemali

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.11.22. | 22:38

Apertura: Antigva bi pobedom nad najvećim rivalom kolo pre kraja ligaškog dela sezone obezbedila prvu poziciju pred polufinale plej-ofa

Mundijal u Kataru se zahuktava, ali lopta se nije zaustavila u nekim delovima planete. Jedan od šampionata koji se približava kraju je Apertura u Gvatemali. Noćas (03.00) u Antigva Gvatemali igra se meč pretposlednjeg, 21. kola lligaškog dela šampionata između dve najbolje ekipe, Antigve i Komunikasionesa.

Antigva je lider, ima bod više od Komunikasionesa i pred svojim navijačima na stadionu Pensativo ima šansu da osigura prvo mesto pred plej-of. Četiri najbolja tima izboriće polufinale i borbu za titulu. Komunikasiones je najtrofejniji tim u ovoj državi Srednje Amerike sa 31 titulom. U prvom delu šampionata, Klausure, ekipa iz Gvatemala je osvojila krunu, a sada ima šansu da objedini oba pehara kao suvereni vladar u ovoj zemlji.

Izabrane vesti

Antigva je poslednjih godina u vrhu. Ima četiri titule od 2015. godine, a poslednji put je bila najbolja u Klausuri 2019. Antigva je prošle nedelje poražena na gostovanju od Malakateka, pa je dozvolila Komunikasionesu da priđe na samo bod. Najubojitiji fudbeler gostiju je Luis Anhel Landin sa osam golova, dok je u poslednje vreme najraspoloženiji Oskar Santis, strelac sedam pogodaka. On je postigao četiri gola na pet poslednjih duela.

03.00: (1,92) Antigva (3,35) Komunikasiones (3,80)

Domaćin najveće nade polaže u argentinskog napadača Lukasa Gomeza, strelca 12 pogodaka u ovom šampionatu, dok je najbolji paker Karlos Mehija sa 11 asistencija. Na klupi Antigve sedi Gaučos Ramiro Kepeda.

Antigva na 10 mečeva na svom stadionu ima sedam pobeda, dva remija i poraz, dok je Komunikasiones dobio četiri puta na gostovanjima, dva puta odigrao nerešeno i doživeo čak četiri neuspeha.

Tradicija poslednjih godina je uz Komunikasiones. Dobio je dva od tri poslednja duela sa Antigvom. U prvom delu sezone u Aperturi u Gvatemala Sitiju je bilo 2:2 u sudaru dva najbolja tima u ovoj zemlji Srednje Amerike. Na tri vezane međusobne utakmice dolazila je kombinacija GG4+. Kvota da će i noćas da bude bar četiri pogotka, uz golove na obe strane je 4,00.

------------

Budi u timu koji ne gubi - svakog dana Mundijala Mozzart deli 11 puta po 50.000 dinara

------------

GVATEMALA 1, APERTURA – 21. (PRETPOSLEDNJE) KOLO

Sreda

Koban Imperijal – Kselahu u toku

Munisipal – Santa Lucija u toku

Četvrtak

03.00: (1,92) Antigva (3,35) Komunikasiones (3,80)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Gvatemala 1GvatemalaKomunikasionesAntigva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara