Musa Marega (©Reuters)
Musa Marega (©Reuters)

Bivši golgeter Porta napustio Arabiju, ali ne ide daleko: Musa Marega kod Pjanića u Emiratima

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.09.23. | 18:09

Reprezentativac Malija nakon dve godine napustio Al Hilal, ali ostao na Bliskom istoku, tamo će mu društvo praviti vice-kapiten Bosne i Hercegovine

Žario je godinama Musa Marega portugalskom Primeirom, najpre u dresu Maritima i Vitorije Gimaraeš, a onda od 2017. do 2021. bio je heroj stadiona Dragao i navijača Porta. Otisnuo se gorostasni napadač u Saudijsku Arabiju, u trenutku kada je bio na vrhuncu karijeru, a i tamo je uspeo da prenese sjajne partije sa Iberijskog poluostrva. Nakon dve sezone provedene u Al Hilalu, iskusni Afrikanac napustio je najtrofejniji klub u zemlji, a njegov novi tim biće Šardža iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Doveo je Maregin dosadašnji klub pregršt vrhunskih fudbalera ovog leta, a pogotovo napadača. U konkurenciji Aleksandra Mitrovića, Nejmara i Malkoma nije mogao Malijac da računa na željenu minutažu kod Žorža Žesusa u Rijadu, pa je ubrzo potražio novi angažman. Javio se sedmoplasirani tim prvenstva UAE iz prethodne sezone i brzo realizovao transfer. On je u ekipi rumunskog trenerea Kozmina Olarojua stigao kao slobodan igrač, jer je krajem avgusta raskinuo ugovor sa Al Hilalom.

Izabrane vesti

Interesantno, saigrač u novoj ekipi biće mu sjajni vezista Miralem Pjanić (33). Bivši igrač Liona, Rome, Juventusa, Barselone... u Emiratima je već godinu dana, od septembra 2022. kada je stigao s Kamp Noua u Šardžu. Vredi istaći da je igrač šestostrukog šampiona UAE i grčki defanzivac Konstantinos Manolas (32), nekadašnja uzdanica Olimpijakosa, Rome i Napolija.



tagovi

Musa MaregaMiralem PjanićAl HilalUAE

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara