Dejan Stanković (©AFP)
Dejan Stanković (©AFP)

Bivši igrač Spartaka osporio Stankovićeve uspehe: U Srbiji i Mađarskoj osvajaš titulu bez mnogo truda

Vreme čitanja: 2min | sub. 25.05.24. | 14:29

"Teško je reći kako će se stvari odvijati u Spartaku. Ne bih da predviđam, samo želim da ga gledam. I nadam se da će završiti ugovor, jer navijači su već umorni od ostavki", kaže Dmitrij Aleničev

Dejan Stanković je na novom zadatku. Srpski strateg sredinom meseca je preuzeo moskovski Spartak, svoj četvrti klub u trenerskoj karijeri, u koji dolazi sa etiketom trofejnog stručnjaka. Pet trofeja doneo je Crvenoj zvezdi za tri sezone, još jedan Ferencvarošu u aktuelnoj pre nego što je stigao u Rusiju. Međutim, bivši igrač i trener Spartaka Dmitrij Aleničev smatra da oni nisu garancija da će Stanković imati uspešan mandat na Atkritje Areni.

Prema rečima 51-godišnjeg Rusa, koji je svega godinu dana proveo na klupi Spartaka (sezona 2015/16), uspesi koje je Stanković ostvario sa prethodnim klubovima mogući su 'bez mnogo truda'.

Izabrane vesti

"Rekao sam jednom svojim prijateljima da će Spartak uzeti trenera iz Portugalije ili Španije, ali sam istovremeno rekao da bi mogli da se opklade i na trenera sa Balkana. Ivić i Jokanović su već radili u Rusiji, Ilić je došao u Nižnji. Sportski direktnor Spartaka je Portugalac Amaral. Mogao je da se kladi na Portugalca ili Španca, ali je izbor pao na Dejana Stankovića", izjavio je Aleničev za Čempionat.

Nekadašnji fudbaler Rome, Porta i Peruđe u superlativima govorio o Stankoviću kao bivšem igraču, ali o njegovim trenerskim rezultatima...

"Stanković je velika ličnost u fudbalu, posebno kao igrač. Proveo je 16 sezona u Laciju i Interu. Osvojio je sve što se može osvojiti, nema potrebe diskutovati o tome. Kao igrač, Stanković zaslužuje veliko poštovanje, ali o njemu kao treneru ne mogu ništa da kažem. Osvajao je trofeje sa Ferencvarošem i Crvenom zvezdom, ali mislim da u ovim zemljama možete osvojiti šampionat bez mnogo truda. Za Stankovića je u Mađarskoj i Srbiji bilo prilično lako. Teško je reći kako će se stvari odvijati u Spartaku. Ne bih da predviđam, samo želim da ga gledam. I nadam se da će završiti ugovor, jer navijači su već umorni od ostavki", zaključio je Aleničev u intervjuu za Čempionat.

Isto mišljenje ima i Ilja Gerkus, bivši savetnik predsednika ruske Premijer lige.

"Sve je urađeno vrlo pažljivo, vrlo sam iznenađen. Ovo je vrlo zanimljivo rešenje. Pre Spartaka, Stanković je radio u slabijim ligama, videćemo kako će sve funkcionisati", kazao je Gerkus za Metaratings.

S druge strane krilni fudbaler Spartaka Hesus Medina uzbuđen je što će sarađivati sa Stankovićem.

"Klub je doveo dobrog trenera. Stanković je osvajao prvenstva u različitim zemljama - četiri za pet godina. Svi vole nove stvari. Sećam ga se kao igrača. U Interu je bio fantastičan. Sećam se i njegovog gola sa centra protiv Šalkea, takođe fantastičan. Stanković je bio vrhunski igrač, zna dosta toga. Sigueran sam da će uspeti da prenese svoje bogato iskustvo na nas", izjavio je paragvajski fudbaler za Čempionat.


tagovi

Dejan StankovićSpartak Moskva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara