Džošua Parker (Star Sport)
Džošua Parker (Star Sport)

Bivši napadač Crvene zvezde potpisao za 15. klub u karijeri: Igraće u šestom rangu engleskog fudbala

Vreme čitanja: 2min | uto. 13.09.22. | 17:09

Džošua Parker je novi igrač Oksford Sitija

Mnogo je stranaca prodefilovalo kroz Crvenu zvezdu u poslednjih desetak godina i dobar deo njih nije ostavio praktično nikakav trag i posle kraće sage je napustio Beograd, odnosno stadion Rajko Mitić. Jedan od njih je i Džošua Parker koji je potpisom za Oksford Siti u profesionalni fudbalski cv uvrstio i 15. klub, šesti otkako je juna 2016. napustio Ljutice Bogdana kao slobodan igrač.

Ako izuzmemo Crvenu zvezdu, Aberdin i slovenačke Domžale, to su uglavnom bili engleski niželigaši što je slučaj i ovoga puta. Međutim, sada je otišao baš, baš nisko, Nacionalnu ligu jug, odnosno šesti rang ostrvskog fudbala. Doduše težak period je iza 31-godišnjeg napdača.

Izabrane vesti

"Imao sam tešku godinu van fudbala. Bio sam povređen između potpisa za dva kluba. Prvi put u karijeri sam imao godinu dana pauze, tako da je lepo vratiti se fudbalu i dođi među vrlo ambicioznu grupu igrača. Kada vam fudbal bude neočekivano oduzet, to vam vraća žar da budete na terenu i osetite energiju navijača", rekao je Parker.

Reprezentativac Antigve i Barbude je u Crvenu zvezdu došao januara 2015. godine iz Domžala, ali je odigrao samo polusezonu i par utakmica na startu naredne takmičarske godine pre nego što se preselio na pozajmicu u Aberdin gde se zadržao do januara 2016. Već na leto je napustio Marakanu sa učinkom od četiri gola i dve asistencije na 14 nastupa.

Najviše utakmica u karijeri odigrao je za Giligan (89), a kada saberemo učinak iz svih prethodnih klubova, ima ukupno 255 utakmica, ali svega 40 postignutih i 22 nameštena gola.


tagovi

Džošua ParkerFK Crvena zvezdaOksford SitiOksford

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara