Detalj sa prvog duela Oksforda i Blekpula (©Reuters)
Detalj sa prvog duela Oksforda i Blekpula (©Reuters)

Bivši premijerligaš overava plasman u finale plej-ofa za Čempionšip

Vreme čitanja: 2min | pet. 21.05.21. | 11:04

Fudbaleri Blekpula imaju ogromnu prednost od 3:0 iz prvog meča polufinala plej-ofa Lige 1 sa Oksford Junajtedom

Sisajdersi su nadomak Vemblija i meča za plasman u Čempionšip. Fudbaleri Blekpula su u utorak kao gosti deklasirali Oksford Junajted sa 3:0, pa im sada preostaje lakši deo posla, da na svom terenu overe finale plej-ofa. Taj meč počinje u petak od 20.45.

Tarton je u Oksfordu doneo prednost izabranicima Nila Kričlija u 23. minutu, posle čega je Elis Sims sa dva gola praktično obezbedio svom timu finalni meč. Bila je to peta uzastopna pobeda Blekpula, a sve njih je ostvario bez primljenog gola. Mreža mu se nije zatresla 487 minuta.

Izabrane vesti

20.45: (2,50) Blekpul (3,20) Oksford Junajted (2,95)

Oksford mora da trijumfuje sa tri gola razlike da bi prošao dalje ili makar izborio produžetke, ali to je gotovo nemoguć poduhvat. Blekpul ima najbolju odbranu u Ligi 1, bolju i od novih članova Čempionšipa Hala i Piterboroa. Poslednji put je tri pogotka na jednom meču primio u novembru prošle godine, na gostovanju Donkasteru (3:2). Tada se propisno obrukao, prosuo je prednost od 2:0 sa poluvremena.

Blekpul je igrao u Premijer ligi u sezoni 2010/11, kada je zauzeo 19. mesto. Posle četiri sezone ispao je i iz Čempionšipa, a zatim je 2016/17. bio primoran da igra u četvrtom rangu. Posle samo jedne godine se vratio u Ligu 1, a u ovo mu je četvrta sezona u trećoj ligi. Poslednja tri plasmana u viši rang Blekpul je obezbedio kroz plej-of. Samo je jednom bio neuspešan u poslednjih 12 godina, 2011/12, kada je na Vembliju izgubio od Vest Hema (2:1) u borbi za povratak u Premijer ligu.

Ako ne doživi neprijatno iznenađenje, Blekpul će u finalnom meču za plasman u Čempionšip da igra protiv boljeg iz duela Sanderlenda i Linkolna. Prvi susret pripao je Linkolnu sa 2:0.


tagovi

Liga 1ČempionšipOksford JunajtedBlekpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara