Ragnar Klavan (©Reuters)
Ragnar Klavan (©Reuters)

Bivši štoper Liverpula predsednik tima sa žalosnom odbranom

Vreme čitanja: 3min | sre. 20.05.20. | 13:13

Kalev Ragnara Klavana autsajder u sudaru sa Transom, Flora favorit protiv Tameke

Domaćini nisu do sada imali uspeha u 2. kolu šampionata Estonije. Sve tri utakmice jučerašnjeg programa završene su pobedama gostiju, a danas nam predstoje još dva meča u kojima se izdvajaju dva fiksa. Flora je domaćin Tameki i sve osim slavlja aktuelnog branioca krune bilo bi ravno senzaciji, dok je Kalev potpuni autsajder u sudaru sa Trans Narvom.

Flora u drugom kolu Premijum lige ne bi smela da omane, mada je oprez poželjan jer se radi o prvom duelu nastavka sezone. Tim iz Talina daleko je najzanimljivija ekipa u šampionatu. Pokazala je to minule godine, kada je na dominantan način došla do krune. Usput, postigla je čak 110 golova na 36 mečeva i oduvala konkurenciju.

Izabrane vesti

Tameka je solidan tim, ali kao što praksa pokazuje, Flora je za nju jednostavno previše teška. Pokazuje to i statistika međusobnih duela jer je Flora neporažena na 61 od prethodna 64 dvoboja sa Tamekom u šampionatu. Poslednju pobedu nad Kaktusima Tameka je ostvarila 2016. godine, a gosti sada nisu u formi kako bi mogli da se nadaju reprizi.

Da rezimiramo, šampion je i ovu sezonu započeo u svom stilu, pa je tako u prvom kolu savladao Legion sa 3:1. Usledila je i pobeda u kupu i to upravo nad Tamekom rezultatom 3:0, a taj meč odigrao se pre nešto više od nedelju dana. Gosti su u prvom kolu bili bolji od Tulevika (2:1), a prošlu sezonu završili su na petom mestu. Od poslednjih pet okršaja ovih rivala Flora je dobila četiri i jedan izgubila, i to upravo poslednji koji je odigrala kod kuće. Vreme je za osvetu.

Gotovo istovremeno, na teren izlaze Kalev i Trans Narva. Nije tajna da domaćin, kojim predsedava nekadašnji štoper Liverpula, a sada Kaljarija Ragnar Klavan, nije baš dobar tim. Domaćini su šampionat započeli nadrealnim porazom kod kuće protiv Paidea 1:8. Kalev je, dakle, jednostavno užasan u odbrani i dokazuje to iz meča u meč. Bilo bi vreme da nekako promeni situaciju, ali izgleda da to nije u moći vlasnika. Jedino da Klavan na leto pojača ekipu... Uteha je koliko-toliko stigla u Kupu Estonije gde je savladala Voru Helios sa 6:0.

Transov tim takođe nije mnogo blistao i demonstrira ispodprosečni nivo igre. Ali malo je verovatno da će gostima biti veliki problem da pobede rivala. Domaćin u poslednjih pet mečeva ima jednu pobedu i četiri poraza, dok je Narva u proteklih pet duela ostvarila pobedu, remi i tri poraza.

Ekipe su se poslednji put sastale u januaru, a meč je završen rezultatom 1:1. Narva je u prvom kolu poražena od Nome Kaljua sa 2:1 kod kuće, ali je i ona bila uspešna u kupu gde je posle samo tri dana istog protivnika savladala sa 2:1.

ESTONIJA 1 - 2. KOLO

Utorak

Kuresare - Nome Kalju 0:2 (0:2)

/Tutk 4ag, Usta 24/

Legion - Levadija 0:2 (0:1)

/Manučo 37, Kruglov 89p/

Paide - Tulevik 1:2 (0:1)

/Gurušaga 90+4 - Riberg 26, Marin 61/

Sreda

18.00: (9,50) Talina Kalev (5,70) Narva Trans (1,25)

18.30: (1,15) Flora (7,00) Tameka Tartu (15,0)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Estonija 1Ragnar Klavan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara