Adolfo Gaič (Printscreen)
Adolfo Gaič (Printscreen)

Bivši Zvezdin pik rešeta u Turskoj: Osam komada Adolfa Gaiča na četiri utakmice (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 25.12.23. | 18:38

Argentinski napadač još jednom zablistao i doneo bod Rizeu protiv Kasimpaše

Rize je tokom leta bio poprilično aktivan na fudbalskoj pijaci, angažovao je dvocifren broj fudbaler, a šlag na torti predstavljao je poslednji dan prelaznog roka kada je između ostalih doveo i Adolfa Gaiča. Argentinski napadač od dolaska u Evropu nije uspevao da se skrasi na jednom mestu, svake sezone menjao je klub, neretko i po dva za godinu dana.

Ni u Turskoj slučaj nije bio ništa drugačiji. Pogotkom na debiju protiv Konje sredinom septembra raspalio je maštu navijača, ali ju je potom ugasio dvoipomesečnim postom. Na narednih osam utakmica niti gola niti asistencije u režiji 24-godišnjeg napadača… Ništa nije ukazivalo na to da će Gaič baš ove godine imati najefikasniju sezonu u karijeri, što je posle nova dva gola protiv Kasimpaše (2:2) u 18. kolu turskog šampionata postao slučaj.

Izabrane vesti

Jedan od pikova sportskog sektora Crvene zvezde od pre godinu i po dana eksplodirao je u decembru. U Kupu protiv Buče postigao je het-trik i zatim u nizu nastavio da rešeta rivale. U nadoknadi je doneo bod protiv Ankaragudžua, sa dva gola najavio preokret i ‘petardu’ protiv Pendika, da bi istom porcijom nastavio seriju ovog ponedeljka na gostovanju Kasimpaši. Osam golova postigao je momak ponikao u San Lorencu samo u poslednje četiri utakmice, odnosno u prethodne dve i po nedelje.

Od toga pet u prvenstvu, a ako dodamo i onaj jedan sa debija dolazimo do brojke od šest prvenstvenih pogodaka (devet u svim takmičenjima), koliko Gaič nije uspeo da postigne ni u jednoj od prethodnih sezona u seniorskom fudbalu. Do pet je ‘dobacio’ u San Lorencu, dok je kasnije u Beneventu i Veroni po dva puta tresao mreže rivala u Seriji A i tek po jednom za Uesku i CSKA.

Na njegovu žalost večerašnja dva gola nisu bila dovoljna za ceo plet protiv Kasimpaše, već samo za jedan bod, budući da je Rize dva puta morao da se vraća iz minusa. Rize je posle 17 odigranih mečeva na sedmoj poziciji sa 26 bodova, dok je Kasimpaša sakupila tri manje i trenutno je na devetom mestu.

TURSKA 1 – 18. KOLO

Subota

Sivas – Istanbul 1:0 (0:0)

/Manaj 86/

Karagumruk - Gazijantep 0:3 (0:1)

/Draguš 27, Gradel 49, Enkulu 87/

Trabzon - Bašakšehir 1:1 (1:1)

/Mendi 34 - Pelkas 11/

Nedelja

Konja - Kajseri 2:0 (0:0)

/Čikaleši 51, 63/

Adana - Antalija 2:1 (2:0)

/Akintola 1, Akbaba 45 - Jesiljurt 85/

Fenerbahče - Galatasaraj 0:0

Ponedeljak

Alanja - Samsun

/Ozdemir 14, Ajdin 27, Žanvije 90+3 - Marijus 86/

Kasimpaša - Rize 2:2 (1:1)

/Hajradinović 30, Da Kosta 60 - Gaič 45+2, 73/

Hataj - Bešiktaš (u toku)

Pendik - Ankaragudžu (u toku)





tagovi

RizeAdolfo Gaić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara