Foto: Reuters
Foto: Reuters

Bizaran gol i Borjanova odbrana u nadoknadi doveli Kanadu na korak od SP (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.02.22. | 04:49

Neverovatan pogodak u režiji Atibe Hačinsona

Kanada je na korak od neverovatnog podviga, Kanada je pred istorijskim uspehom! Pobedom nad Salvadorom (2:0) u 11. kolu Konkakaf kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, selekcija Džona Herdmana došla je pred plasmanom na kontinentalnu smotru, drugim u svojoj istoriji, odnosno prvim posle 36 godina.

Utakmica u San Salvadoru ostaće upamćena po jednom od najbizarnijih golova, ako ne u istoriji fudbala, onda sigurno u poslednjih nekoliko decenija. Golom koji je Kanadu doveo do zasluženog vođstva sredinom drugog poluvremena. Gola koji je zaista teško opisati, ali potrudićemo se.

Izabrane vesti

Kajl Larin je ispratio jedno loše dodavanja saigrača, oteo loptu čuvaru i probio po desnom boku, odakle je uputio oštar centaršut na peterac, Atiba Hačinson je utrčao, šutirao glavom i pogodio stativu, da bi se lopta potom odbila prvo u nogu štopera Salvadora, a onda u Hačinsonovu glavu koji je sa zemlje, praktično iz mrtvog ugla savladao Kevina Karabantesa.

Veliki udeo u trijumfu Crvenih još jednom je imao Milan Borjan. Golman Crvene zvezde nije imao posla tokom skoro čitave utakmice, sve dok u nadoknadi Marvis Monterosa nije pokušao da ga lobuje. Ostaje pitanje da li je to zaista hteo ili je pak poslao nepreciznu dugu loptu u šesnaesterac, kako bilo, uhvatio je Borjana van gol-linije, ali se čuvar mreže srpskog šampiona vratio nekoliko koraka unazad, prstima loptu prebacio preko prečke i na trećoj uzastopnoj utakmici sačuvao mrežu.

(odbranu pogledajte na 3:33, Hačinsonov gol na 2:20)

Ujedno, doneo Kanadi šesti vezani trijumf u kvalifikacijama, jer umesto izjednačenja, gosti su samo minut kasnije duplirali prednost. Užasno izveden aut fudbalera Salvadora, Džonatan Dejvid je presekao dodavanje, istrčao kontru i traljavo, ali sa uspehom, prebacio Karabantesa i potvrdio pobedu Kanade.

Herdmanova reprezentacija, inače jedina neporažena u Konkakaf kvalifikacijama, trenutno ima 25 bodova, pa joj u preostala tri kola nedostaj još jedna pobeda za direktan plasman na SP. Mesto u doigravanju je već osigurala, ali zašto bi se time zadovoljila posle svega?

KONKAKAF, KVALIFIKACIJE ZA SP - TREĆA RUNDA, 11. KOLO

Četvrtak

Jamajka - Kostarika 0:1 (0:0)

/Kembel 62/

SAD - Honduras 3:0 (2:0)

/Mekeni 8, Cimerman 27, Pulišić 68/

Salvador - Kanada 0:2 (0:0)

/Hačinson 66, Dejvid 90+3/

Meksiko - Panama (u toku)



tagovi

konkakafkošarkaška reprezentacija KanadeMilan Borjan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara