Nenad Bjeković (© Star sport)
Nenad Bjeković (© Star sport)

Bjekovićev sastav nove vlade u FSS: Tu su Tumba, Delević, Nedimović, Karić... Nema Lazovića, Simovića i Tončeva

Vreme čitanja: 2min | sub. 22.10.22. | 09:33

Izbori se privode kraju

Kandidat jedini, predsednik izvesni. Predložila je fudbalska Srbija Nenada Bjekovića za novog-starog predsednika Fudbalskog saveza, a dosadašnji vršilac dužnosti saradnike koji bi trebalo da čine vladu na Terazijama 35.

Bjeković je, kao kandidat, ispoštovao obavezu da na adresu Odbora za sprovođenje izbora dostavi spisak predloženih članova u narednom Izvršnom odboru, čiji će mandat trajati četiri godine. Taj organ ima zadatak da utvrdi da li Bjekovićevi potencijalni saradnici ispunjavaju uslove i ako sve bude u redu otvori put nekadašnjem asu, potom treneru i funkcioneru Partizana ka ustoličenju.

Izabrane vesti

Sportklub i Sportski žurnal prenose kako predlog Nenada Bjekovića podrazumeva četiri potpredsednička mesta. Zauzeli bi ih Branislav Nedimović, dosadašnji ministar poljoprivrede, ranije angažovan u Radničkom iz Sremske Mitrovice; Aleksandar Mihailović, vlasnik kompanije „IPS Energy“; Branko Milutinović, osnivač i direktor Nordeusa; Goran Karić, ranije prvi čovek Napretka u eri angažovanja Marka Miškovića u Kruševcu, bio i deo fudbalske vlade Tomislava Karadžića.

Kao čelnici regionalnih saveza, mesta u novom Izvršnom odboru FSS dobiće Marko Zdravković (FS Beograda), Zoran Ignjatović (FS Regiona istočne Srbije) i Nebojša Živanović (FS Regiona zapadne Srbije), s obzirom da su njihove organizacije i predložile Bjekovića za predsednika.

Imajući u vidu da Statut predviđa mesta u Izvršnom odboru za predstavnike Sudijske i Trenerske organizacije, ta udruženja će promovisati bivšeg arbitra Dejana Delevića i selektora Ljubišu Tumbakovića.

Region Vojvodinu bi trebalo da predstavlja Dragoljub Samardžić, bivši predsednik kluba sa „Karađorđa“, a u Bjekovićevom timu će se naći i Željko Drčelić, vlasnik Kompanije „Concord West“. Advokat Snežana Petrović dobiće mesto kao predstavnik ženskog fudbala, a postoje indicije da će se naći mesta i za Bojana Pavićevića, koji bi trebalo da zastupa interese futsala.

Budući predsednika ima pravo da, bez uslova, imenjue još četiri člana.

U odnosu na prethodne sazive, u predlogu Nenada Bjekovića nema Dragomira Lazovića, prvog čoveka Zajednice klubova Mozzart Bet Super i Prve lige Srbije. Isto tako, nije uključen ni Marjan Rnić, predsednik Komisije za žalbe FSS, izostavljen je i Janoš Žemberi, prvi čovek TSC-a, a posle vidljivih sukoba sa aktuelnim vlastodržcima izbvrisan je i Novica Tončev, kao ni Dragana Simovića, koji obavlja funkciju predsednika FS Vojvodine.



tagovi

Fudbalski savez SrbijeNenad BjekovićFSSLjubiša TumbakovićDejan DelevićGoran Karić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara