©Starsport
©Starsport

Blagojević vratio Debrecin u Evropu

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.05.23. | 23:44

Ekipa srpskog stratega očuvala prednost pobedom nad Ujpeštom (2:0) i kao treća u prvenstvu izborila kvalifikacije za Ligu konferencije

Posle četiri godine Debrecin se vratio na evropsku pozornicu overivši večeras treće mesto u šampionatu Mađarske i kvalifikacije za Ligu konferencije.

Izabranici Srđana Blagojevića uspeli su da savladaju Ujpešt i održe bod prednosti u odnosu na Akademiju Puškaš. Debrecin, koji je krucijalni korak napravio pobedom u prethodnom kolu nad Ferencvarošem (3:1), trijumfom na spuštanju ovosezonske zavese upotpunio je sjajan period pod komandom srpskog stratega i tako izborio internacionalnu vizu, petu u poslednjih deset godina.

Izabrane vesti

Overzu uspeha Debrecina pobedom nad Ujpeštom najavio je Dušan Lagator golom u 26. minutu, dok je vođstvo udvostručio Kristijan Manrike u 53. Gol španskog fudbalera doneo je osetniju prednost domaćinu koji je potom rutinski stigao do tri boda, te se pobeda Akademije Puškaš nad Honvedom (2:1) ispostavila kao nedovoljna da pokvari planove Blagojevićevog tima. Iako Akademija Puškaš pobedom nije uspela da stigne do cilja, pokvarila je planove Honveda pa se osvajač 14 titula u Mađarskoj preselio u drugoligaško društvo.

Debrecin, posle decenije dominacije od 2004. do 2014. godine i perioda tokom kojeg je osvojio sedam titula, kao i ostali klubovi, pao je u senku Ferencvaroša pa je u poslednjih pet godina samo jednom igrao u Evropi i to u sezoni 2019/20. kada je u kvalifikacijama za Ligu Evrope eliminisao Kukeši, ali je stao na drugom koraku, pred Torinom.

Podsetimo, Blagojević je sa asistentom Dejanom Fijalom na čelo aktuelnog tima stigao jesenas iz Kazahstana gde je vodio Kaspij i Astanu. U trenutku kada je Srbin preuzeo kormilo Debrecin je posle sedam kola imao isto toliko bodova, međutim niz sjsjnih rezultata uticao je da trku završi na trećoj poziciji, iza Ferencvaroša i Kečkemeta.



tagovi

Srđan BlagojevićDebrecinMađarskaMađarska 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara