Bleda Furija se provukla u Tbilisiju: Projektil Olma sprečio novo veliko iznenađenje (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.03.21. | 20:03

Španci u drugom minutu nadoknade slomili Gruziju - 2:1

Španija prolazi kroz period potpune transformacije državnog tima i to se ozbiljno odražava na igru selekcije Luisa Enrikea. Crvena furija se večeras bukvalno provukla kroz iglene uši u Tbilisiju, gde je efektnim pogotkom Danija Olma u drugom minutu nadoknade slomila požrtvovanog domaćina i sprečila novo veliko iznenađenje na startu kvalifikacija - 2:1 (0:1).

Gruzini su bili odgovorni i dobro postavljeni tokom čitave utakmice, vodili su na poluvremenu, ali su u nastavku imali nekoliko loših perioda, što je kvalitetniji protivnik uspeo da iskoristi i dođe do vrednih bodova.

Izabrane vesti

Crvena furija je platila danak loše koncentracije i defanzivnih odluka iz samog finiša prvog poluvremena. Gruzini su upravo u "španskom stilu" stigli do prvog pogotka. Razvili su domaći nekoliko kratkih pasova, a onda je ostao višak na levom krilu, gde je bilo krilo Rubina iz Kazanja Hviča Kvarachelija. On je maksimalno iskoristio nemažnju Pedra Pora i pravovremeno dodavanje Otara Kiteišvilija i preciznim udarcem savladao.

Selekciji Luisa Enrikea se terenski pritisak i ozbiljniji presing na protivničkoj polovini konačno isplatio tek u 56. minutu meča. Gosti su uspeli da oduzmu protivniku loptu na 25 metara od gola, a onda je usledio upotrebljiv centaršut Đordija Albe i odlična reakcija Ferana Toresa.

Gruzija nije promenila stil nakon primljenog gola. Dupli blok pred golom Georgija Lorije, koji je bio prisutan od početka do starta meča, doveo je do ludila vezni red Španije, koji je bio potpuno odsečen od napada. Alvaro Morata gotovo da nije uspeo da dođe ni u jednu izglednu priliku pred domaćim golom, pa je tako u napadu Crvene furije sve mahom zavisilio od pokretljivosti Ferana Toresa.

Ipak, gosti su u finišu krenuli na sve ili ništa i to im se isplatilo. Olmo je u jednom od poslednjih napada na utakmici dobio odličnu loptu od Žordija Albe, a onda žestoko opalio po lopti sa 23-24 metra udaljenosti, pa je Lorija paradom samo ulepšao taj pogodak.

Danska je bukvalno iskalila bes protiv Moldavije u Herningu i slavila sa ubedljivih 8:0 (5:0). Po dva pogotka za selekciju Kaspera Hjulmanda postigli su Kaper Dolberg i Mikel Damsgard, a u strelce su se upisali i Larsen, Jansen, Skov i Ingvartsen.

GRUPA F

Danska - Moldavija 8:0 (5:0)

/Dolberg 19p, 48, Damsgard 22, 29, Striger Larsen 35, Jensen 39, Skov 81, Ingvartsen 89)

20.45: (2,90) Izrael (2,90) Škotska (2,75)

20.45: (1,05) Austrija (13,0) Farska Ostrva (45,0)

*** Kvote su podložne promenama

GRUPA B

Nedelja

Gruzija - Španija 1:2 (1:0)

/Kvarachelija 44 - Tores 56, Olmo 90+2/

20.45: (5,40) Tzv. Kosovo (3,70) Švedska (1,67)



tagovi

Dani Olmo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara