David Hancko i Nikola Milenković (Reuters)
David Hancko i Nikola Milenković (Reuters)

Bleki Milenković jedna od dve opcije da zameni defanzivca godine u Seriji A

Vreme čitanja: 3min | uto. 06.06.23. | 14:20

Srbin bi konačno mogao u Ligu šampiona

Slavilo se nedeljama u Napulju, a sada će da se strepi. Šampionski tim Napolija je ostao bez trenera pošto je Lučano Spaleti odlučio da pauzira godinu dana. Uskoro će ostati i bez arhitekte ekipe i sportskog direktora Kristijana Đuntolija koji je blizu prelaska u Juventus. A verovatno i bez komandanta odbrane.

Kada je letos Kim Min Đae došao iz Fenerbahčea u transferu teškom 18.500.000 evra, mnogi u Italiji su ga dočekali sa podsmehom. Niko nije verovao da južnokorejski štoper može adekvatno da zameni dugogodišnjeg komandanta odbrane Kalidua Kulibalija koji je prešao u Čelsi. Čak je malo falilo da transfer propadne zbog čuvenih „prava na imidž“ na kojim insistira Aurelio De Laurentis i po pravilu mu propadaju dogovoreni poslovi. Kim je bio na pragu potpisa za Ren i Napoli je u „minut do 12“ uspeo da finalizuje transfer.

Izabrane vesti

Ne samo da je uspešno zamenio Kulibalija već je bio jedno od otkrića sezone. Na kraju je izabran i za defanzivca sezone u Seriji A. Cena mu je vrtoglavo skočila, a Mančester Junajted već nekoliko nedelja radi na njegovom dovođenju. Kim ima fiksnu otkupnu klauzulu u visini od 60.000.000 evra za inostrane klubove koja važi od 1. do 15. jula i verovatno će tada Mančester Junajted krenuti u realizaciju transfera. Igrač je sa Crvenim đavolima navodno već dogovorio lične uslove i ugovor vredan 7.000.000 evra godišnje što je drastična povišica u odnosu na aktuelnih 2.500.000 evra po sezoni koliko zarađuje u Napoliju. Deluje da italijanski tim nema šanse da ga zadrži...

I zato je već krenuo u ispitivanje terena oko zamene. Dva imena se nalaze na Napolijevoj užoj listi: Jedno je Nikola Milenković iz Fiorentine, a drugo je David Hancko iz Fajenorda.

Popularni Bleki je letos produžio ugovor sa Fiorentinom do 2027. godine i klub iz Firence nije u obavezi da pregovara o njegovoj prodaji. Ali je Srbin više puta pokazao neverovatnu lojalnost i ljudsku odgovornost prema klubu kada je potpisivao nove ugovore i odbijao da Fiorentinu pritera uz zid i dovede je pred svršen čin da mora da ga proda. Videćemo da li će u Firenci imati sličan odnos prema njemu ako dođe ponuda Napolija i šansa za toliko čekani iskorak u karijeri. Milenković je već šest godina član Viole, odavno je prerastao sredinu i spreman je za neki jači klub. Igranje sa Napolijem u Ligi šampiona i izazov odbrane skudeta bi sigurno bili atraktivan mamac za Blekija.

Druga opcija je slovački štoper David Hancko (25) iz Fajenorda koji je je eksplodirao ove sezone. Letos je prešao u Roterdam iz Sparte za 6.000.000 evra, odigrao fantastičnu sezonu i cena mu se multiplicirala. Postoje najave da ga Fajenord neće pustiti bez ponude od 40.000.000 evra. To ga čini nešto mlađom ali prilično skupljom varijantom od Milenkovića.

Ne treba zaboraviti i da je jedan od agenata koji je do sada bio uključen u Milenkovićevu karijeru Fali Ramadani. Poznati menadžer je već godinama u dobrim odnosima sa Napolijem, dovodio je podno Vezuva svoje klijente Mauricija Sarija, Kalidua Kulibalija, Eljifa Elmasa...


tagovi

Letnji prelazni rok 2023Nikola MilenkovićDavid Hancko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara