Foto: ©Reuters
Foto: ©Reuters

Blickrig Barnlija na Vikaridžu, opstanak je blizu posle treće u nizu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 30.04.22. | 18:01

Posle preokreta Klaretsa u Londonu matematički Norič ispao iz Premijer lige

Razgoropadio se Barnli od odlaska Šona Dajša. Smatrali su mnogi da posle otpuštanja svog dugogodišnjeg trenera mogu polako da pakuju kofere za selidbu u niži rang, ali se ispostavilo da je šok terapija bila pravovremena i još bitnije - vrlo uspešna. Majk Džonson preporodio je Klaretse. Pod vođstvom doskorašnjeg trenera rezervnog tima sa Turf Mura, Barnli je i dalje neporažen. Na debiju je remizirao sa Vest Hemom, a potom nanizao tri pobede, protiv Sautemptona, Vulverhemptona i danas, 35. kolu, Votforda. Blickrigom u finišu meča, gosti su preokrenuli rezultat i stigli do slavlja na Vikaridž Roudu - 2:1 (0:1).

Još jednom je klub iz Lankašira podsetio da ga nikada ne treba otpisivati, i kako sada stvari stoje, vrlo verovatno će još jednom ostati iznad crte. Jer, posle treće u nizu, opstanak je zaista blizu. Istina, ima Barnli pored pet bodova prednosti i dve utakmice više od Evertona, ali podsetimo da Karamele između ostalih do kraja igraju sa Čelsijem, Lesterom i Arsenalom.

Izabrane vesti

Štaviše, Barnli više nije "prvi na udaru". Sada je tik iznad crte Lids, koji će najverovatnije tu ostati i posle 35. kola, pošto mu u okviru aktuelne runde u goste dolazi Mančester Siti. Trijumf Barnlija uticao je i na Norič koji je posle poraza od Aston Vile u Birmingemu zvanično prvi putnik u Čempionšip.

Utakmica u Londonu nije mogla da ima gori početak po goste. Već u osmom minutu Džejms Tarkovski je nesrećno zatresao svoju mrežu, pošto se lopta posle udarca Juraja Kucke od prečke odbila do njega i završila u golu. Primljen gol kao da je vezao noge fudbalerima Barnlija. Umesto da pojure izjednačenje, bili su primorani da "brane" gol zaostatka. Domaćin se "šunjao" oko gola Nika Poupa, bilo je neprijatno po goste u nekoliko navrata, ali na njihovu sreću nijedan napad nije doneo ozbiljniju pretnju.

Međutim, po povratku sa pauze gosti su pokazali reakciju. Doduše, jesu bili konkretniji, ali dosta dugo bez ozbiljnije prilike. Prvu pravu šansu stvorili su u 73. minutu kada je Ešli Barns sa pet metara gađao glavom, ali je Ben Foster neverovatnim refleksom uz pomoć prečke uspeo da mu zaustavi udarac i spreči Barnli da se vrati u meč.

Bila je najava totalne ofanzive Klaretsa u finišu utakmice koja je urodila plodom desetak minuta kasnije. Klasičan napad Barnlija, lopta je sa levog boka došla na peterac odakle je sa druge stative dočekao Džek Kork i doneo toliko željeno izjednačenje.

No, nije se Džonsonova četa tu zaustavila. Iskoristila je konfuziju u redovima londonskog tima i tri minuta po izjednačenju režirala preokret. Na pravom mestu našao se Džopš Braunhil, sačekao odbitak posle gužve u kaznenom prostoru domaćina i lukavo, po zemlji, gađao kroz noge igrača u bloku i savladao Fostera za ogromna tri boda.

U preostalim, rezultatski manje bitnim mečevima odigranim u istom terminu, Kristal Palas je golom Vilfrida Zahe u drugom minutu nadoknade, takođe posle preokreta, savladao Sautempton (2:1), dok je Brajton na gostovanju Vulverhemptonu upisao najefikasniju pobedu u sezoni (3:0). Potpisali su je Aleksis Mak Alister, Leonardo Trosar i Iv Bisuma, a meč na Molinou obeležio je prvopomenuti, pošto je u prvom poluvremenu u razmaku od samo desetak minuta izveo dva penala uz polovičnu uspešnost.


PREMIJER LIGA – 35. KOLO

Subota

Njukasl - Liverpul 0:1 (0:1)

/Keita 19/

Aston Vila - Norič 2:0 (1:0)

/Votkins 41, Ings 90+3/

Sautempton - Kristal Palas 1:2 (1:0)

/Romeu 9 - Eze 60, Zaha 90+2/

Votford - Barnli 1:2 (1:0)

/Tarkovski 8ag - Kork 83, Braunhil 86/

Vulverhempton - Brajton 0:3 (0:2)

/Mak Alister 42pen, Trosar 70, Bisuma 86/

18.30: (8,50) Lids (5,40) Mančester Siti (1,33)

Nedelja

15.00: (5,10) Everton (3,60) Čelsi (1,80)

15.00: (1,42) Totenhem (4,50) Lester (7,75)

17.30: (4,80) Vest Hem (3,70) Arsenal (1,83)

Ponedeljak

21.00: (1,75) Mančester junajted (3,70) Brentford (5,40)

***kvote su podložne promenama



tagovi

BarnliPremijer ligavotford

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara