©MN Press
©MN Press

Blistav dan u Sloveniji: TSC visokim presingom slomio Šibenik, Radnički pet puta u metu protiv Radomlja

Vreme čitanja: 3min | sub. 25.06.22. | 20:14

Odlična izdanja ekipa Žarka Lazetića i Tomislava Sivića

Odličan dan srpskih klubova u Sloveniji, pošto su pobede ostvarili i TSC i Radnički iz Niša. Ekipa iz Bačke Topole je visokim presingom u drugom poluvremenu savladala Šibenik, koji je danas igrao bez najvećeg pojačanja Duja Čopa - 2:1 (1:0).

Igrač odluke bio je Mihajlo Milosavić, koji je bio deo pritiska ekipe Žarka Lazetića na protivničku odbranu. Posle greške u dodavanju, loptu je pogrešno skrenuo golman Antonio Đaković, a na pravom mestu se našla bivša nada Crvene zvezde i postigla prvenac u novom klubu.

Izabrane vesti

TSC je odlično otvorio meč i poveo golom Mihajla Banjca od 15. minuta. Veliki deo posla u toj akciji odradio je iskusni Aranđel Stojković, koji je odlično probio po desnoj strani i na vrhu peterca pogodio Banjca koji je udarcem iz prve pogodio mrežu hrvatskog tima.

Lazetićeva ekipa nijee uspela da iskontroliše meč početkom drugog poluvremena, kada se na terenu našlo čak sedam igrača rođenih 2002. i 2003. godine. Nije bilo mirnoće u pasu, pa je došlo do greške i kontranapada koji je u izjednačujući pogodak pretvorio Leon Kreković. Bio je to jedini udarac u okvri gola od strane igrača Šibenika na ovoj utakmici.

TSC je primio šokantan pogodak, ali se brzo konsolidovao i počeo ozbiljno da pritiska protivnika. Takve okolnosti iznedrile su situaciju iz koje je supertalentovani Milosavić postigao pobedonosni pogodak. Samo minut ranije ekipa iz Bačke Topole nije uspela da iskoristi kolosalnu šansu u kojoj su zaredom pretili Stojić, Dukure i Stanojlović. Hrvati su tada imali sreće, ali su poklekli već u narednom napadu.

Bilo je ovo prvo slavlje Lazetićevog tima u Sloveniji, nakon što je poražen od ljubljanske Olimpije.

"Bili smo dobri smo bili u visokom pritisku na protivničku odbranu, potrebno nam je još na lopti, ali imamo dovoljno vremena. U narednoj sezoni možete da očekujete ambiciozan TSC, koji zna šta hoće i sa loptom i bez nje. Većina ekipe je na okupu, imamo kontinuitet u radu, prihvatili smo neke principe u igri, nadograđujemo se. Očekujemo dolazak još dva-tri igrača, dva vezna fudbalera i jedno krilo. Verujemo da će sve biti završeno kada budemo došli u Srbiju", rekao je Žarko Lazetić posle meča.

Izuzetno golgetersko popodne imali su igrači Radničkog iz Niša, koji su u utakmici punoj preokreta savladali Radomlje sa 5:3 (2:2).

Radnički je odlično otvorio meč i brzo je poveo sa 2:0. Tomić je prvi gol dao sjajnim udarcem sa 20 metara, a prednost je duplirao Mićibući, koji je krunisao odličan prodor i asistenciju Mitrovića. Slovenački prvoligaš je do kraja prvog poluvremena izjednačio sa dva gola Cerara, a početkom drugog poluvremena je preokrenuo na 2:3 preko Ibišija.

U nastavku se Radnički pitao, ubacio je u veću brzinu i stigao do trijumfa. Na 3:3 je izjednačio Francuz Maka Gaku, koji se najbolje snašao u gužvi nakon kornera i pogodio mrežu sa pet metara. Stefan Mitrović je gol za 4:3 postigao nakon solo-prodora, a konačnih 5:3 postavio je Nikola Štulić. Bila je to lepa akcija Arsića i Živojinovića, a Štulić je bio egzekutor iz neposredne blizine.


tagovi

Tomislav SivićŽarko LazetićTSC Bačka TopolaMihajlo BanjacMihajlo MilosavićAranđel Stojković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara