Blizu je kraj Falkovog boravka u Zvezdi: Liverani ga zove nazad u Italiju

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.06.22. | 13:19

Budući trener Kaljarija napravio listu želja, a na njenom vrhu se nalazi ofanzivni vezista crveno-belih

Filipo Falko je jedan od igrača koji nisu opravdali poverenje Dejana Stankovića, pošto kvalitet i mogućnosti koje je demostrirao na treninzima nije uspeo da preslika na sam teren, pa su mu ovog leta vrata stadiona Rajko Mitić širom otvorena.

Kako pišu italijansko mediji, Falko se nalazi na listi želja budućeg trenera Kaljarija Fabija Liveranija, sa kojim je više nego uspešno tokom dve sezone sarađivao u Lečeu. Liverani je već napravio listu potencijalnih pojačanja novog drugoligaša, sa kojima je uspešno sarađivao u dosadašnjoj trenerskoj karijeri, a na njenom vrhu se nalazi upravo ofanzivni vezista Crvene zvezde.

Izabrane vesti

Falko je u Crvenu zvezdu stigao u januaru 2021. godine za obeštećenje od 1.200.000 evra, potpisavši ugovor na dve i po godine sa srpskim šampionom. Od Italijana se očekivalo ne samo da će dodatno pojačati konkurenciju na levom krilu, već da bi mogao da bude jedan od kapitalaca u Evropi. Čekali su na Marakani da prođe kroz težak period adaptacije na novu sredinu, Dejan Stanković se otvoreno "kladio" na njegove odlične partije tokom ovog proleća, ali je Italijan na kraju potpuno podbacio.

Falkove blede partije u Crvenoj zvezdi uticale su na klub iz Ljutice Bogdana da uveliko krenu u potragu za novim rešenjem na poziciji desnog krila. Tu je kao prvi pik iskočio brzonogi fudbaler Genta Osman Bukari, koji je prošle sezone igrao na pozajmici u francuskom Nantu.

Falko je za godinu i po dana u Crvenoj zvezdi zabeležio 36 utakmica i postigao šest golova. Ipak, nije bio na visini zadatka onda kada se najviše očekivalo. Italijan je ušao u poslednju godinu ugovora na stadionu Rajko Mitić, a godišnje zarađuje oko 600.000 evra. Stoga Kaljari mora da pronađe zajedničko rešenje sa Crvenom zvezdom, mada posle svega što je pokazao na Marakani nije isključeno da će klub napustiti s minimalnim obeštećenjem ili čak i bez ikakve finansijske naknade.


tagovi

Filipo Falkofabio liverani

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara