Neće biti prostora za obojicu: Zvezda bira između Sanoga i Ada

Vreme čitanja: 3min | sre. 08.06.22. | 08:55

Na Marakani prave završnu konstrukciju ekipe za narednu sezonu

Crvena zvezda, čini se nešto brže i uspešnije nego ranijih godina, radi na kompletiranju redova za početak sezone, pošto sportski sektor sa stadiona Rajko Mitić na dobrom putu za završi sve poslove vezane za pojačanja ovog leta. Kings Kangva je već promovisan, u dobrom smeru kreću se i potencijalni dolasci Matea Kasijere, Osmana Bukarija i Rodrigaa, a čitav krug bi mogao da bude kompletiran angažovanjem defanzivnog veziste moldavskog Šerifa Edmunda Ada.

Sportski žurnal piše da se situacija promenila u odnosu na prošlu zimu, kada je fudbaler iz Gane bio prvi pik sportskog sektora, ali crveno-beli nisu uspeli da pronađu zajedničku reč sa Šerifom. Ado je tada trebalo da kompletira redove u manevru Crvene zvezde i uđe u neku vrstu rotacije sa Gelorom Kangom i Sekuom Sanogom, ali se mnogo toga izmenilo dolaskom Kingsa Kangve, od koga se očekuje, ne samo da pojača konkurenciju u timu, već bi mogao da postane istinski nosilac igre srpskog šampiona.

Izabrane vesti

Status Sekua Sanoga je počeo da se komplikuje nakon finala Kupa Srbije sa Partizanom, kada ga nije bilo u timu, što je izazvalo nezadovoljstvo kod veziste iz Obale Slonovače. Početkom aprila delovalo je više nego izvesno da će Sanogo staviti paraf na novi ugovor do juna 2024. godine, ali je posle borbe za poslednji trofej u sezoni pouzdani prvotimac crveno-belih počeo da razmišlja o odlasku s Marakane. Sanogo je ušao u poslednjih šest meseci ugovora sa Crvenom zvezdom, pa je jasno da ukoliko uskoro ne produži saradnju, Dejan Stanković jednostavno neće biti u situaciji da oko njega formira tim koji će izneti narednu sezonu. Sve to dovodi do jasnog zaključka da u narednoj sezoni neće biti mesta i za Sanoga i za Edmunda Ada.

Pored svega toga, crveno-beli moraju da razmišljaju i o smanjenju broja stranaca. S Marakane će izvesno otići Lois Dioni, Aksel Bakajoko i Filipo Falko, a njihovim putem bi mogli da krenu i Sanogo, pa čak i Ohi Omoidžuanfo, ukoliko bude prihvaćena ponuda za njega iz MLS lige. Spokojni su Mohamed el Fardu Ben i Gelor Kanga koji poseduju srpske pasoše, a iza sebe i važan uticaj na igru crveno-belih.

Seku Sanogo ima 33 godine, karijeru je započeo u ekipi Afrika Sports iz Obale Slonovače, a u Švajcarsku je stigao u januaru 2011. godine kada je potpisao za Tun. Njegove kvalitete je prepoznao Jang Bojs, gde je izrastao u jednog od najboljih igrača ekipe iz Berna. Sve to je rezultiralo odlaskom u Al Itihad za obeštećenje od 7.000.000 evra u januaru 2019. godine. Ipak, finansijski problemi sa kojima se kasnije suočio klub iz Saudijske Arabije i neredovne isplate primanja igračima omogućile su Crvenoj zvezdi da ga dovede u svoje redove. Sanogo je kasnije tužio klub iz Džede, a FIFA presudila da vezista na ime dugovanja mora da dobije čak 5.000.000 dolara.


tagovi

Edmund AdoSeku Sanogo

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara