Frenki De Jong (Reuters)
Frenki De Jong (Reuters)

Blizu je: Mančester Junajted digao na 80.000.000 evra, Frenki pristao!

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.06.22. | 20:18

Barselona nema mnogo vremena

Pregovori Mančester Junajteda i Barselone oko transfera Frenkija de Jonga ulaze u završnu fazu.

Najnovije vesti sa Ostrva gase da je na adresu katalonskog kluba stigla nova ponuda vredna 69.000.000 funti. U prevodu: 80.000.000 evra.

Izabrane vesti

Ugledni britanski Telegraf ne otkriva detaljnu sadržinu nove ponude i da li su uključeni bonusi. Podsetimo, prva ponuda je iznosila 60.000.000 evra fiksno plus 20.000.000 kroz bonuse. Barsa je tada na početku pregovora zacepila cenu od 100.000.000 evra ali je vrlo brzo prestala sa blefiranjem i okrenula se realnijim brojkama jer joj je neophodno da napravi neku veliku prodaju do 30. juna zbog finansijskog fer-pleja. Kako je odlučno da ta finansijska žrtva bude Frenki de Jong, Barsa je potom odgovorila Junajtedu da će prodati De Jonga za 85.000.000 evra fiksno.

Engleski klub već danima radi na ovom poslu i večeras je stigla ta pojačana ponuda za koju neki tvrde da je u pitanju potpuno fiksni iznos. To je otprilike neka realna vrednost transfera i teško je očekivati da Barsa ovo odbije jer joj ponestaje vremena. Crveni đavoli su svesni toga i nadaju se da će do utorka da završe posao. Barselona bi odbijanjem ove ponude mnogo rizikovala i dovela pod znak pitanja ceo prelazni rok i sklapanje tima za sledeću sezonu.

Junajtedu ostaje da postigne spoarzum sa igračem oko petogodišnjeg ugovora što takođe nije lak posao.

Engleski klub je po De Jonga krenuo na zahtev novog trenera Erika Ten Haga koji je holandskog vezistu lansirao u Ajaksu. Ali uprkos Ten Hagu i sjajnim odnosima sa njim, De Jong je na početku priče odbijao ideju o prelasku na Old Traford. Isticao je da je zadovoljan i srećan u Barseloni i da nema nameru da ide. Nije mu se sviđala ni ideja da sledeće sezone odsustvuje iz Lige šampiona u koju se Junajted nije plasirao, a bio je i skeptik povodom budućnosti projekta u Junajtedu.

Ipak, poslednjih dana je došlo do pomaka i na tom polju. Svestan činjenice da ga Barsa žrtvuje samo zbog novca, izgubio je poverenje u katalonski klub, razgovarao sa Ten Hagom i načelno prihvatio da pregovara o ugovoru ako se klubovi dogovore oko obeštećenje.

Kockice se polako sklapaju i De Jong bi do kraja nedelje trebalo da postane prvo pojačanje Mančester Junajteda u trenerskoj spohi Erika Ten Haga.


tagovi

Frenki de JongLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Man. Junajted
Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara