{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Pavkov pred transferom u Đijangsu, Boaći ostaje do kraja kvalifikacija

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 112
Čeka se papir iz Kine
Pavkov pred transferom u Đijangsu, Boaći ostaje do kraja kvalifikacija

(Od izveštača MOZZART Sporta iz Austrije)

Delovalo je u jednom trenutku da će Ričmond Boaći, tokom rada u austrijskom Vindišgarstenu, napustiti redove Crvene zvezde. Imali su uverenja u Ljutice Bogdana da jedan portugalski velikan sprema ponudu tešku 4.000.000 evra za povremenog reprezentativca Gane. Čekali su papir, a u tom čekanju promenili odluku.

Bliži odlasku je Milan Pavkov za kojeg se prema saznanjima MOZZART Sporta interesuje kineski Đijangsu. 
„Da, postoji interesovanje za Pavkova“, potvrdio je Zvezdan Terzić.

Nemaju još konkretnu ponudu u Crvenoj zvezdi, ali se nadaju da će Đijangsu uskoro poslati zvaničan papir na adresu srpskog šampiona. Informacije MOZZART Sporta kažu da su Kinezi za slobodu junaka trijumfa nad Liverpulom spremni da izdvoje između 3.500.000 i 4.000.000 evra. To je manje od tražene sume (Pavkov  je procenjen je na 4.500.000), ali olazak Tomanea napravio bi veliku gužvu u napadu, s obzirom da je pored dvojice teškaša (Boaći i Pavkov) tu i mladi Crnogorac Krstović. Zato je prodaja Pavkova sada bliža nego ikad. Naravno, zakoni fudbalskog tržišta su nepredvidivi. 

Zvezdin tim radi u Austriji, a uprava kluba čeka papir iz Kine za Milana Pavkova. Podsetimo, reč je o kineskom klubu koji je pre godinu i po dana od Crvene zvezde kupio Ričmonda Boaćija za 5.500.000 evra, a potom joj ga šest meseci kasnije prodao nazad za 2.500.000 evra. Isti menadžeri koji su radili transfere Boaćija, sada rade na transferu Pavkova u klub koji je vlasništvo giganta Suninga. 

A što se Boaćija tiče, on će prema informacijama MOZZART Sporta ostati do kraja evropskih kvalifikacija u crveno-belom dresu. Sa tendencijom da produži staž u Ljutice Bogdana, ako rezultati na međunarodnoj sceni budu očekivani. Više razloga je dovelo do preokrata kada je u pitanju sudbina napadača koji je u prošloj sezoni kuburio sa povredama. Ali je i pored toga postigao 15 takmičarskih golova.

Terzić posle pet godina u Zvezdi: Bio bih zadovoljan i Ligom Evrope

Iako u poslednjih 12 meseci nije bio na prepoznatljivom nivou Boaći smatra da može da igra u jednoj od pet najjačih liga u Evropi. Takođe, sportski sektor Crvene zvezde veruje da ovog leta može da ga rehabilituje i značajno mu podigne tržišnu vrednost. Uvereni su odgovorni iz Ljutice Bogdana da će u prva dva kola protiv Suduve (a kasnije protiv Helsinkija) Boaći golovim podići samopouzdanje, jer će igrati u dominantnoj ekipi. A takve utakmice on najviše voli…

Foto: MN Press

Najnovije vesti


×