Ričmond Boaći (©Reuters)
Ričmond Boaći (©Reuters)

Boaći postavio visok cilj – plasman u finale KAN

Vreme čitanja: 4min | pet. 14.01.22. | 10:15

Hrabra poruka bivšeg fudbalera Crvene zvezde pred susret sa Gabonom (petak, 20.00), pogotovo kad se zna da je Gana u prvom kolu afričkog šampionata izgubila od Maroka (1:0)

Da li je optimizam nekadašnjeg fudbalera Crvene zvezde Ričmonda Boaćija opravdan ili ne, saznaćemo večeras, kada je na programu meč njegove Gane i Gabona u 2. kolu Kupa afričkih nacija. Crne zvezde moraju da pobede rivala da bi izbegle eliminaciju, odnosno ostale u trci za ono što je hrabri napadač najavio – plasman u finale.

Gana je na premijeri poražena od Maroka sa 1:0, a na tom meču je veoma malo toga uopšte pokazala iako je selekcija sa severa kontinenta do bodova stigla tek u 83. minutu pogotkom Sofijanea Bufala. Kasno primljen gol nije obeshrabrio Boaćija.

Izabrane vesti

Moral u nacionalnom kampu je dobar, svima nama je cilj da pobedimo Gabon i da se na kraju domognemo finala turnira. Poraz od Maroka je sada iza nas. Kao napadač imam filozofiju da, kada ne iskoristite prvu šansu, drugu morate“, objasnio je centarfor Bejtara iz Jerusalima, za koji je na 16 mečeva ove sezone postigao tek tri pogotka.

Izgleda da samopouzdanja pred meč sa Gabonom ne nedostaje ni srpskom stručnjaku Milovanu Rajevcu. Selektor Gane je takođe dao jednu zanimljivu izjavu pred današnji meč, kojom je stao u odbranu Tomasa Partija, tragičara prve utakmice.

Naime, vezista Arsenala je loše reagovao u tom kobnom 83. minutu, praktično je direktno asistirao Bufalu za gol. Rajevac mu poručuje da treba da podigne glavu.

Analizirali smo meč. Možda Tomas nije bio na nivou na kojem nas je navikao da bude, ali je on sjajan igrač i dokazaće kritičarima da su se ogrešili o njega. Mislim da će na kraju da bude najbolji igrač čitavog turnira“, poručio je Rajevac.

20.00: (4,20) Gabon (3,10) Gana (2,15)

Sve te prognoze Boaćija i Rajevca neće vredeti mnogo ako Gana večeras ne pobedi. Naravno, zbog sistema takmičenja je teoretski moguće i da uz poraz stigne do osmine finala, pošto će dalje i četiri najbolje trećeplasirane selekcije. Međutim, onda bi Crne zvezde u poslednjem kolu morale da pobede ubedljivo Komorska Ostrva i da prate rezultate u ostalim grupama, samo da bi se domogli duela sa nekom od selekcija koje spadaju iz kruga najvećih favorita. To je put na kojem ovakva Gana ne bi imala puno toga da traži.

S druge strane, Gabon predvođen Gelorom Kangom je uspeo da trijumfuje na premijeri, pa bi eventualnom pobedom danas overio plasman u osminu finala. Kanga je odigrao svih 90 minuta protiv Komorskih Ostrva, za koje nastupa njegov saigrač iz Crvene zvezde El Fardu Ben. Gabonci su slavili sa 1:0, iako na tom meču nisu imali prvu zvezdu tima Pjera Emerika Obamejanga.

Centarfor Arsenala je bio pozitivan na virus korona, ali se u međuvremenu oporavio i priključio treninzima. Očekuje se da bude starter protiv Gane.

Igramo protiv veoma teškog protivnika, koji želi pobedu na ovom meču. Zato moramo da budemo maksimalno ozbiljni, kao protiv Komorskih Ostrva, jer znam da ćemo u nekom trenutku da dočekamo našu šansu“, uveren je Obamejang.

Vratio se kapiten, ali zato protiv Gane Gabon neće imati selektora. Sada je Patris Nevu bio pozitivan na testiranju, pa će njegov asistent da preuzme ulogu glavnog trenera.

17.00: (1,25) Maroko (5,90) Komorska Ostrva (18,0)

U momentu kada bude počela ova utakmica, već će se znati da li je Maroko obezbedio plasman u osminu finala ili ne. Meč sa Komorskim Ostrvima se igra od 17 časova, a trijumfom bi izabranici Vahida Halihodžića završili posao, barem što se tiče grupne faze. Naravno, cilj Maroka je da na ovom turniru stigne do samog kraja, svakako ima kvalitet za tako nešto.

U novijoj istoriji je tim sa severa Afrike odigrao protiv Komorskih Ostrva dva meča, u kvalifikacijama za KAN 2018. godine. Maroko je kao domaćin tada slavio sa 1:0, a potom na ostrvu u Indijskom okeanu su odigrali 2:2.

------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

--------------------------------------------------

KUP AFRIČKIH NACIJA – 2. KOLO

GRUPA A

Četvrtak

Kamerun - Etiopija 4:1 (1:1)

/Toko Ekambi 8, 67, Abubakar 53, 55 - Hotesa 4/

Zelenortska Ostrva - Burkina Faso 0:1 (0:1)

/Bande 39/

GRUPA B

Petak

14.00: (1,75) Senegal (3,45) Gvineja (6,00)

17.00: (3,40) Malavi (3,00) Zimbabve (2,50)

GRUPA C

Petak

17.00: (1,25) Maroko (5,90) Komorska Ostrva (18,0)

20.00: (4,20) Gabon (3,10) Gana (2,15)

GRUPA D

Subota

17.00: (1,25) Nigerija (5,90) Sudan (18,0)

20.00: (10,0) Gvineja Bisao (4,20) Egipat (1,45)

GRUPA E

Nedelja

17.00: (1,38) Obala Slonovače (4,40) Sijera Leone (13,0)

20.00: (1,42) Alžir (4,30) Ekvatorijalna Gvineja (11,0)

GRUPA F

Nedelja

14.00: (5,00) Gambija (3,35) Mali (1,90)

17.00: (1,38) Tunis (4,40) Mauritanija (13,0)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

reprezentacija Komorareprezentacija Marokareprezentacija Gabonareprezentacija GaneKup afričkih nacijaRičmond BoaćiMilovan Rajevac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara