Raul Bobadilja posle gola u Humskoj (©Star Sport)
Raul Bobadilja posle gola u Humskoj (©Star Sport)

Bobadilja o ludoj noći u Humskoj: Ponekad mi krenu suze kada se setim duela sa Partizanom

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.12.20. | 11:20

Partizanov dželat o jednom od najupečatljivijih momenata karijere

Umesto da 10. decembar 2015. fudbalski klub Partizan i njegovi navijači pamte kao dan kada je obezbeđena nokaut faza Lige Evrope, Augzburg se te večeri na stadionu u Humskoj ulici postarao za veliku tugu crno-bele boje. Ali još upečatljivije od samog nemačkog tima, u sećanjima Partizanovih pristalica ostao je Raul Bobadilja, Partizanov dželat koji je pogodio za 3:1, za rezultat koji je gurnuo tim iz Bavarske na drugu poziciju, a domaćina u provaliju. Isto kao što se crno-beli sećaju Paragvajca rođenog u Argentini, tako i on pamti rolerkoster beogradske noći, ali sa potpuno drugačijim emocijama.

“Ponekad mi krenu suze kada se setim te utakmice. To je jedan od najupečatljivijih trenutaka u mojoj karijeri. Napravili smo preokret jer smo igrali srcem”, prisetio se Bobadilja u intervjuu za nemački Kiker.

Izabrane vesti

Partizan je u drugom kolu grupne faze savladao Augzburg u Nemačkoj sa 3:1, a Bobadilja i saigrači koji su u poslednju rundu ušli sa tri boda manje od crno-belih. I kada je domaćin poveo u 11. minutu preko Oumarua Abubakara, bilo je jasno da su klubu iz Bavarske neophodna tri gola. Pogodili su Hong Jeong-ho u sudijskoj nadoknadi prvog dela, potom Pol Verhe u uvodnim minutima drugog poluvremena i sve do 89. minuta delovalo je da će se Partizan odbraniti i prezimiti u Evropi. Ali... Bobadilja se prišunjao iza leđa odbrane.

“Bili smo toliko pozitivni, na poluvremenu smo u svlačionici rekli, uradićemo to za Jana (Jan-Ingver Kalsen-Braker doživeo tešku povredu u prvom poluvremenu). I dalje imam slike u glavi. Verheov centaršut, Kajubijevo dodavanje glavom, a ja sam zatvorio oči i nekako pogodio loptu koja je zakačila stativu i ušla u mrežu. Ostatak je bio čista ekstaza. Ostvarlili smo nešto što će se teško ponoviti Augzburgu.”

(©Star Sport)(©Star Sport)

Nemački tim je prvu i zasad jedinu sezonu u evrokupovima počeo uz moto “U Evropi niko ne zna za nas”, a završio ju je tako što je u tesnom dvomeču izgubio od Liverpula, pogotkom Džejmsa Milnera iz penala u revanšu na Enfildu. Da je Bobadilja tada promašio, možda bi Liverpul 2016. gostovao u Beogradu.


tagovi

Raul BobadiljaFK Partizanaugzburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara