Kasper Šmajhel i Džaglar Sojunču (©Reuters)
Kasper Šmajhel i Džaglar Sojunču (©Reuters)

Bog je stvorio svet za sedam dana, Lester sve uništio za 102 sekunde (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 12.07.20. | 22:03

Barem svojim navijačima…

Fanatici među vernicima videće Boga u svemu, fanatici među navijačima posebno u omiljenom klubu. Međutim, Lesterove pristalice gledaće u nebo i pitati se: čime su zaslužili da ih tim koji toliko vole večeras zavrti na paklenom ražnju? Jer Lester jeste sav njihov svet i već su oni sračunali da će i Liga šampiona biti njegov deo od jeseni. Taj se san raspršio u svega 102 sekunde koliko je Lisicama trebalo da od dobijene utakmice pređu put do tragedije. Bornmut je bio na kolenima, a onda se nemoguće desilo. Tim koji je u poslednjih šest kola uzeo samo bod uspeo je da preokrene. Dominik Solanke je tek u 29. utakmici u dresu Trešnjica postigao prvi gol za tim koji ga je platio čak 21.200.000 evra. A Lester? Lester je doživeo ponižavajuć debakl – 1:4 u 35. kolu Premijer lige.

To suštinski znači da se Lester više ne pita oko svoje sudbine. Ako Mančester junajted u poslednjem meču kola ispuni očekivanja i u ponedeljak uveče savlada Sautempton preuzeće četvrto mesto na tabeli. Neshvatljiv kiks tima Brendana Rodžersa slave i u Čelsiju, jer da je Lester slavio probio se baš tamo. I delovalo je da sve ide u tom pravcu, Džejmi Vardi je iskoristio jednu smušenu reakciju kompletne odbrane domaćeg tima, Lester je vodio, imao potpunu kontrolu nad igrom, činilo se da bi njegovu pobedu mogao da spreči samo eventualni pad meteora na Vitaliti stadion.

Izabrane vesti

A onda te 102 sekunde. Neobjašnjive. Neverovatne. Meteor nije pao na Vitaliti, ali kao da je neka nevidljiva sila udarila u glavu sve igrače u plavim dresovima.

Prvo amatersko ispucavanje Kaspera Šmajhela pravo u Vilfreda Ndidija, nismo sigurni da li se on uplašio lopte ili je previše nonšalantno pokušao da se skloni s njenog puta, nije ni toliko bitno, Kalum Vilson je šansu ugrabio, a vezista iz Nigerije ga je oborio i sudiji Sjutartu Atvelu nije preostalo ništa drugo no da pokaže na belu tačku. Džunior Stanislas je siguran izvođač i Bornmut je izjednačio.

Nema veze, misle se u sebi Lesterovi navijači, to je samo jedan nesrećan tren, njihov je tim bolji, njihov je klub ne tako davno bio šampion, znaju tamo kako se bori s ovakvim problemima, biće sve u redu…

A onda šamar da vrati u surovu realnost. Koja nekad ume da izgleda tako nerealno. Samo 102 sekunda posle prvog Bornmutovog gola jedna uspavana reakcija odbrane Lestera, Džaglar Sojunču ni da pogleda iza leđa i vidi da tamo nikog… Umesto da se zaleti na Dominika Solankea i pokuša da mu skrati ugao čuva Turčin ne zna ni sam koga.

Solanke, okean bi promašio na svakoj drugoj utakmici, ovog je puta precizan, Sojunču je besan, u golu udara u cevanicu Kaluma Vilsona i Atvel opet nema izbora: crveni je to kao vrata i Lester ostaje sa desetoricom na terenu.

Nije kraj mukama, ne, ne, ovo večeras je bila agonija koja je trajala. Autogol Džonija Evansa, pa onda opet Solanke, rekosmo već - okean bi promašio na svakoj drugoj utakmici. Ne večeras, večeras je univerzum hteo da Lester pati, da navijači gledaju u nebo i pitaju: šta se to dođavola desilo?!

Umesto kiše, sada će dozivati Uefu. Da ne poklekne pred najavljenom tužbom Mančester Sitija i ipak mu dozvoli da igra u Ligi šampiona.

PREMIJER LIGA - 35. KOLO:

Subota

Norič – Vest Hem 0:4 (0:2)

/Antonio 11, 45+1, 54, 74/

Votford – Njukals 2:1 (0:1)

/Dini 52 pen, 80 pen – Gejl 23/

Liverpul - Barnli 1:1 (1:0)

/Robertson 34 - Ridugez 69/

Šefild Junajted - Čelsi 3:0 (2:0)

/Mekgoldrik 18, 77, Mekburni 33/

Brajton - Mančester Siti 0:5 (0:1)

/Sterling 21, 53, 81, Žesus 53, Silva 56/

Nedelja

Vulverhempton - Everton 3:0 (1:0)

/Himenez 45+2, Dendonker 46, Žota 74/

Aston Vila - Kristal Palas 2:0 (1:0)

/Trezege 45+4, 59/

Totenhem – Arsenal 2:1 (1:1)

/Son 19, Aldervajreld 80 – Lakazet 16/

Bornmut – Lester 2:1 (0:1)

/Stanislas 66pen, Solanke 67 – Vardi 23/

Ponedeljak

21.00: (1,33) Mančester Junajted (5,20) Sautempton (9,00)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Čaglar Sojundžu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara