Đan Pjero Gasperini (Foto: AFP)
Đan Pjero Gasperini (Foto: AFP)

Boginja čuva svoje najveće blago: Gasperini u Bergamu do 2024. godine

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.11.21. | 20:53

Treneru Atalante ugovor isticao na kraju sezone, postoji opcija produžetka na još godinu dana

Sjajan kraj novembra za Đan Pjera Gasperinija. Nagrada za najboljeg trenera meseca od Serije A, a od Atalante ugovor do 2024. godine sa opcijom produžetka na još godinu dana. To je za italijanske medije uoči duela sa Venecijom koja je savladana 4:0, potvrdio predsednik kluba iz Bergama, Luka Perkasi.

Izabrane vesti

"Dogovor smo postigli još letos. On je centralna figura našeg projekta", kratko je ispričao prvi čovek Boginje provincije.

Kako i ne bi bio centralna figura kada je od preuzimanja kormila 2016. godine, klub čija je realnost bila zona ispadanja transformisao u redovnog učesnika Lige šampiona, jednog od pretendenata na titulu, kao i jedan od najubojitijih napada Evrope. Kako mu je prethodni ugovor isticao na kraju sezone, šuškalo se da bi na leto možda mogao put Premijer lige, ali naravno da čelni ljudi Atalante nisu dozvolili takav scenario.

"Ugovor nije ništa drugo do svedočanstvo moje vezanosti za ovu porodicu i to mi pričinjava veliko zadovoljstvo. Imam sjajan odnos sa okolinom, naročito sa porodicom Perkasi", reako je Gasperini i dodao da je još rano za bilo kakve priče o tituli.

Sa Gasperinijem kao šefom stručnog štaba, La Dea je ekipa koja na jednu utakmicu može da se uhvati u koštac sa bilo kojim klubom, bilo u Italiji ili šire. Trenutno neguje seriju nepobedivosti od devet utakmica, drži četvrto mesto u italijanskoj eliti i spremna je da napadne Inter, Milan i Napoli, klubove kojima trenutno gleda u leđa. Snagu je demonstrirala i pre tri dana srušivši negativnu tradiciju i pobedivši Juventus u Torinu prvi put od 1989. godine.

Sa stažom u Atalanti koji je počeo da se meri 2016. godine, trenutno je najpostojaniji trener jednog kluba iz Serije A, a za pet godina vodio je ekipu na 259 utakmica upisavši 136 pobeda, 65 remija i 57 poraza. Pritom, od kada je seo na klupu Boginje, njegova ekipa postiže u proseku nešto više od dva gola po utakmici.


tagovi

AtalantaĐan Pjero Gasperini

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara