Karim Benzema je presudio Čelsiju (Reuters)
Karim Benzema je presudio Čelsiju (Reuters)

Bogovski fudbal u Madridu! Modrićev dodir magije i Benzemina glava spasili Real od strašnog Čelsija (VIDEO)

Vreme čitanja: 6min | uto. 12.04.22. | 23:33

Plavci bili na pragu podviga u Madridau, imali gomilu šansi da dotuku Madriđane ali nisu izdržali do kraja

Imao je Čelsi na panju glavu Real Madrida ali nije istrajao do kraja, propustio je velike šanse i dozvolio Kraljevskom klubu da se u svom stilu vrati iz mrtvih i posle spektakularnih 120 minuta fudbala proslavi poraz 2:3 kojim je otišao u polufinale Lige šampiona.

Ako je ono polufinale prošle sezone između Plavaca i Kraljevića bilo za zaborav, ovaj dvomeč u četvrtfinalu je za pamćenje. Bila je ovo jedna od utakmica sezone. Čak devet golova u dve utakmice, preokreti, drama, majstorski potezi… Jedan od onih kalsika Lige šampiona koji se pamte. Fudbal za bogove!

Izabrane vesti

Iako je Real pre večerašnjeg revanš bio jednom nogom u polufinalu zahvaljujući Benzeminoj simultanci u prvom meču u Londonu, Čelsi je došao na prag čuda. Verovatno Plavcima i dalje nije jasno kako su propustili da naprave najveći preokret u klupskoj istoriji i da na spektakularan način obeleže prvo gostovanje na stadionu Santjago Bernabeu. Imao je Čelsi 3:0, držao Real u šahu 80 i kusur minuta ali su dodir magije Luke Modrića i ubitačan instinkt Karima Benzeme izvadili Real sa ivice ambisa i preko produžetaka ga spasili eliminacije. Real nikada do sada nije ispao u revanšu na svom stadionu kada je imao dva gola prednosti iz prvog meča. Videlo se i večeras zašto. Taj šampionski i neuništivi gen da nikada ne smete da ih otpišete.

-------------

REAL MADRID - ČELSI 2:3 /prvi meč 3:1/

/Rodrigo 80, Benzema 96 - Maunt 15, Ridiger 51, Verner 76/

Stadion: Santjago Bernabeu. Sudija: Simon Marčinjak (Poljska).

REAL MADRID: (4-3-3): Kurtoa – Karvahal, Načo (od 88. Vaskez), Alaba, Mendi (od 78. Marselo) – Kros (od 73. Kamavinga), Kazemiro (od 78. Rodrigo), Modrić – Valverde, Benzema, Vinisijus (od 115. Sebaljos).

ČELSI (4-3-3): Mendi – Džejms, Silva, Ridiger, Alonso – Kante (od 100. Zijeh), Loftus Čik (od 106. Saul), Kovačić (od 106. Žoržinjo) - Maunt, Haverc, Verner (od 83. Pulišić).

-------------

Pričao je Tomas Tuhel posle prvog meča u Londonu da je njegov tim gotov, da u revanšu nema šanse i kritikovao je svoje igrače.

A onda je odigrao skoro savršenu utakmicu u Madridu i očitao lekciju Karlu Anćelotiju! Imao je Italijan večeras mnogo sreće da ne bude kažnjen za nedopustivo bezidejnu, pa i kukavičku igru Madriđana u većem delu meča. Tuhelu je malo nedostajalo da čudo u Madridu ostane upisano kao njegov trenerski doktorat. Sve je dobro uradio ali nije imao sreće,

Nemac je iznenadio odustajanjem od standardne formacije sa trojicom štopera i brzim spoljnim igračima, napunio je sredinu terena sa Kovačićem, Kanteom i Loftus Čikom i potpuno osujetio najvažniju polugu Realove igre (Modrić - Kros) i dotok lopti ka Karimu Benzemi. Tamo gde je Real u prvom meču sa Valveredom visoko desno napravio višak i otvorio prostor Modriću i Krosu, sada je bio stopiran, zbijen, ugušen… Bez Žoržinja je to bio potpuno drugačiji i dinamičniji vezni red Čelsija koji je zagospodario sredinom terena i zatvorio sve prilaze golu.

Real je večeras ličio na onaj bojažljivi Real sa meča u Parizu kada je čekao da ukrade vreme i da mu utakmica prođe tek tako. Čelsi nije iamo vremena za gubljenje, a imao je i sreće da meč otvori na idealan način. Iz pritiska i konstantnog viška u sredini terena se rodila i prva velika šansa koju je Čelsi materijalizovao. Razvukli su Plavci vezni red Reala, Kovačić je našao prazan prostor za Loftus Čika koji je odigrao iz prve za Vernera a Nemac je refleksno reagovao i kolenom gurnuo loptu u for Mauntu. Englez je bio brži od Karvahala i majstorskim udarcem u dalji ugao postigao prvi gol u Ligi šampiona još od onog polufinalnog duela protiv Reala prošle sezone. Drama je počela...

Nastavio je Čelsi da diktira ritam, da kontroliše utakmicu ali i da igra dovoljno strpljivo da ne napravi bilo kakvu grešku pozadi kojom bi pomogao Real i smanjio sebi šanse za čudo. Iako Kurtoa do kraja poluvremena nije imao velikih problema, nije ni Real na drugoj strani zapretio. Tek jedan šut Kazemira nebu pod oblake i pokušaj Benzeme koji je blokirao Tijago Silva. Na drugoj strani je Ridiger imao dobar pokušaj.

Delovalo je da Real ne može gore od onoga u prvom poluvremenu i da Čelsi ne može mnogo bolje ali se razlika zapravo još više povećala. I opet je Čelsi imao početak poluvremena kao iz snova. Posle samo pet minuta igre je Ridiger ostao sam na skoku i zakucao loptu glavom u mrežu Kurtoe. Čelsi je nadoknadio minus iz Londona a Real je tek tada podigao glavu i počeo nešto da igra. Počele su lopte da stižu do Benzeme, Kros je zagrejao dlanove Mendija, a zapretio je i Valverde

I taman kada je izgledalo da je Čelsi prikočio i da se Real budi, zatresla se mreža Kurtoe i po treći put. Strelac je bio Realovo dete Markos Alonso ali je VAR opravdano poništio gol jer je Španac primirio loptu rukom.

Benzema je umalo opet bio koban po Čelsi. Još jedan njegov majstorski pokušaj glavom je zaustavila prečka. Anćeloti je izvadio očajnog Krosa i pokušao sa Kamavingom ali ostale su iste boljke. Opet je puklo na sredini, ovoga puta iza Kamavinge i Real je primio treći gol. Timo Verner je prošao Madriđanima iza leđa, a onda ih majstorskim lažnjacima poslagao na zadnjice kao kegle. Leteli su Kazemiro, Alaba i Karvahal, a Kurtoa ipak nije stigao da zatvori šut i na semaforu je pisalo šokantnih 0:3!

Nije imao Anćeloti kud pa je posegnuo sa Marselom i Rodrigom sa klupe, nadajući se da će Brazilci možda nešto da izmisle pred golom Čelsija. I opet je pogodio sa izmenama kao protiv Pari Sen Žermena. Kamavinga je do kraja meča uspostavio balans na sredini, a Rodrigo postigao gol spasa! Doduše, pre toga je Real u životu ostavio Tibo Kurtoa sjajnom odbranom Havercovog šuta posle kojeg je sve moglo da bude gotovo.

Već u sledećem napadu je Nemac gorko zažalio zbog promašaja. Neuništivi Luka Modrić je još jednom izveo magiju i spektakularnom asistencijom pronašao Rodriga na petercu. Brazilac je pogodio i vratio Real u igru.

Čak je i tada Čelsi bio bliži prolazu ali je još jednu meč loptu propustio Pulišić u nadoknadi vremena kada je zicer poslao preko gola. Morao je ovako spektakularan dvomeč da se reši u produžecima…

Dok su gosti premotavali po glavi šta su sve propustili u 90 minuta i kako im se Real izmigoljio, Madriđani nisu gubili vreme u produžecima i posle nekoliko minuta su opet okrenuli utakmicu u svoju korist. To njihovo iskustvo ume da bude ubitačno kada namirišu da se protivnik bori sa mislima. Ne praštaju u tim situacijama.

Previše prostora su Plavci ostavili Vinisijusu Žunioru koji je imao vremena da se ušeta u šesnaesterac i da uputi idealnu loptu Benzemi na glavu, Ridiger se poklizao a Francuz četvrti put u ovom dvomeču matirao Mendija.

Kada je Real dobio rezultat koji je tražio, Tuhel je podigao skoro sve što je imao sa klupe, uveo Žoržinja, Saula, Zijeha… Real se povukao i opet branio prednost, a Čelsi napao svim silama u poslednjih desetak minuta. Bombardovali su Plavci gol Kurtoe, ređale su se šanse Zijeha, Žoržinja, Haverca… Otišao je i Mendi pred gol Reala ali je domaćin sve izdržao i pregrmeo ovu dramu.

U polufinalu ih čeka još jedan engleski tim (Mančester Siti) ili gradski rival (Atletiko). Paklen put Real ima ove sezone kroz Ligu šampiona, pokazuje dva lica u svakom dvomeču ali na kraju uvek izađe kao pobednik.


tagovi

Karim BenzemaLuka ModrićAntonio RidigerMejson MauntTomas Tuhel

Obaveštavaj me

Real Madrid
Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara