Bojan Matić (©FK Napredak)
Bojan Matić (©FK Napredak)

Bojan Matić 12 kola čekao na gol, pa doneo Napretku bod protiv Zvezde: Trud će biti nagrađen

Vreme čitanja: 3min | uto. 21.03.23. | 09:14

“Radio sam na terenu dosta posla za ekipu, ali jednostavno pogodaka nije bilo onoliko koliko sam želeo”, govori Matić za Mozzart sport

Aktuelni šampion dominira na tabeli i u ovosezonskoj Mozzart Bet Superligi, sa 18 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani TSC, i to bez ijednog poraza u dosadašnjem toku šampionata. Onda kada Crvena zvezda ne trijumfuje, rezultat je, kao po pravilu, 1:1. Tako je bilo protiv Partizana, Vojvodine i TSC. A poslednji tim koji može da se pohvali da je skratio lidera za dva boda jeste i kruševački Napredak.

Nisu Čarapani u prvom delu igre izgledali kao ekipa spremna da se meri sa kombinovanim sastavom Miloša Milojevića, a Perišić je posle konferencije otkrio da razlog za to vidi u čak šestom meču za dvadesetak dana i malom prostoru za oporavak između utakmica. Posle pogotka Ivanića u završnici poluvremena, Kruševljani su u svlačionicu otišli sa rezultatskim minusom.

Izabrane vesti

No, sa istim snagama na terenu, Napredak je u drugom poluvremenu ofanzivno živnuo, motivisao se i povratio skrivenu energiju, te trkački i poziciono izgledao mnogo bolje. Ipak, dugo nedovoljno dobro da ozbiljno zapreti Crvenoj zvezdi. Poslao je Dragan Perišić u poslednjoj petini meča standardnog špica Bojana Matića na teren, probavši da uz pomoć poslednjeg aduta u napadu pomrsi račune lideru.

U 85. minut Rosnup je izveo slobodan udarac sa boka Zvezdinog kaznenog prostora, Dragović, pa Mijatović nisu uspeli da otklone opasnost iz šesnaesterca, loptu je u njegovom srcu spremno dočekao Matić i probušio mrežu nemoćnog Vasiljevića za 1:1.

"Ušli smo bojažljivo u utakmicu. Zvezda je to iskoristila i na pauzu otišla sa prednošću. U drugom poluvremenu smo im odlično parirali, u nekim momentima bili čak i bolji od njih, na kraju se sve to zalaganje isplatilo golom koji nam je doneo veliki bod. Drago mi je zbog toga, jer sam ja uvek optimističan, bez obzira ko nam je protivnik. Svi smo se maksimalno borili i zasluženo ostvarili pozitivan rezultat", hvali pre svih ekipu strelac izjednačujućeg gola za Napredak u nedeljnom duelu, Bojan Matić.

Sa druge strane, dugo je visoki napadač čekao na pogodak u Mozzart Bet Superligi, od oktobra prošle godine i utakmice u Lučanima, u kojoj je Napredak poražen od Mladosti (1:3), tačnije čitavih 12 kola šampionata (preskočio susret protiv Partizana zbog dupliranih kartona u Ivanjici), pa ima povoda za dvostruku radost.

"Gol protiv Zvezde mi znači mnogo, iz više razloga. Pre svega, jer je timu doneo značajan bod koji će nam biti pravi podstrek za naredne utakmice koje su mnogo bitne za nas. Isto tako i meni lično zbog samopouzdanja i još veće motivacije, želje za još većim brojem golova. Ove polusezone, kao i prethodne, radio sam na terenu dosta posla za ekipu, ali jednostavno pogodaka nije bilo onoliko koliko sam želeo. Mislim da dolazi vreme koje će nagraditi sav trud i rad i da ću se u narednom periodu češće upisivati u strelce”, entuzijastičan je Matić.

U završnici preliminarne faze prvenstva slede za Napredak tri značajna duela - protiv Kolubare i Radnika u gostima, kao i protiv lučanske Mladosti pod Bagdalom.

"Predstoje nam tri veoma bitne utakmice. Pauza će nam dobro doći da se dobro pripremimo za narednu, koju igramo u Lazarevcu. Nijedan od mečeva neće biti lak, svaki protivnik je dobar. Liga je ove godine zaista jaka i zanimljiva. Nadam se da ćemo na krilima ovog, ponavljam, za nas velikog boda, nastaviti sa dobrim partijama i u naredne tri runde uzeti što više”, govori Matić.

Da je šampionat interesantniji nego mnogi prethodni priča podatak da su u prethodnoj rundi i Radnik i Napredak iznenadili apsolutne favorite - Partizan (1:2) i Crvenu zvezdu (1:1).

"Kao što sam malopre pomenuo, liga je ove godine zaista jaka i zanimljiva. Dešavalo se dosta iznenađenja ove sezone, što je dokaz da su sve ekipe kvalitetne i mnoge mogu da pariraju onim vodećim. Sam dokaz kvaliteta šampionata je da ćemo sledeće sezone imati direktnog predstavnika u Ligi šampiona, kao i da će petoplasirani tim izaći u Evropu, što je velika stvar za srpski fudbal”, završava iskusni centarfor razgovor za naš portal.


tagovi

Bojan Matić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara