Bojan Matić – lek za Napretkove probleme

Vreme čitanja: 3min | sub. 11.02.23. | 10:04

Čarapani veruju da u Bačkoj Topoli mogu da nadokande prošušteno u sudaru sa Partizanom

Prvi put u istoriji protiv nekog od dva večita rivala srpskog fudbala, Napredak je odigrao utakmicu u kojoj su svi fudbalski parametri bili na njegovoj strani - posed lopte, broj šuteva, opasnih napada, ulazaka u poslednju trećinu zone rivala, kornera. No, onaj najvažniji, koji donosi bodove, nije - i Partizan je odneo četvrti put uzastopno sva tri boda iz Kruševca (1:0). Odmakao je Dijabete praktično samo jednom svom čuvaru Vukajloviću, njegov šut nešto izvan šesnaesterca zakačio je na putu ka golu kapitena Kerkeza, dovoljno da prevari Petrića, i kruniše sve nesrećne okolnosti i promašene šanse koje su pratile Čarapane u devedesetominutnoj borbi protiv vicešampiona na nikad težem, zaleđenom terenu pod Bagdalom.

Bez sumnje, bod ili tri protiv crno - belih bili bi prava injekcija samopouzdanja jesenas poljuljanom sastavu Napretka, istina pojačanog sa nekoliko kvalitetnih novajlija u napadu. Sa druge strane, sama igra trebalo bi da donese veru u sebe kruševačkom timu, što već sve češće napominje i njegov strateg, Dušan Đorđević. Napredak je, sa promenjenom fizionomijom, uslovljenom dolascima već na početku priprema, unapredio stil igre, osim tečnijeg fudbala, pridodao i onaj ofanzivnije orijentisan. Sve se to osetilo već na prvoj kontrolnoj utakmici u Turskoj, a, podsetimo, Napredak u Antaliji nije primio ni gol, i kada su Čarapani očekivali da sve kulminira, Fortuna i zaleđen teren su im okrenuli leđa. Ipak, otkrili su možda najbitniju manu današnjeg sastava iz Lazarevog grada - opasnost da ne materijalizuje i te kako izgledne šanse.

Izabrane vesti

Već danas u tim Dušana Đorđevića vraća se prvo rešenje na špicu - Bojan Matić, a hoće li on, prema očekivanju, ući u spisak za prvi sastav, zavisi od stila koga beogradski stručnjak želi da pokaže u Bačkoj Topoli. Ono što je nesumnjivo - jako mu veruje, jer i pored ne baš uspešne polusezone pod Bagdalom, čega je i sam visoki napadač svestan, ostao je praktično najvažnije Napretkovo rešenje na poziciji centarfora za prolećne bitke u kojim Kruševljani prosto moraju mnogo bolje nego jesenas.

Raspored na početku polusezone nije naklonjen Čarapanima, posle dvoboja sa drugoplasiranim timom, danas ide na noge trećem na tabeli. Znao je Napredak dva puta da iznenadi TSC na gostovanju, a uvek se tim sa severa Srbije nalazio u vrhu tabele Mozzart Bet Super lige. No, kako je i sam Đorđević pričao na poslednjoj konferenciji pred put u Topolu, nema više lakih utakmica u našoj ligi, bukvalno svaki tim ima svoju računicu i ambicije. S tim u vezi, imperativ pobede je možda veći u taboru TSC - a, s obzirom da su danas domaćini, a da su u prethodnoj rundi takođe poraženi, u Pazaru (2:1). Čukarički je jučerašnjim trijumfom prestigao plavo - bele na tabeli i posle dugo vremena ostavio timu TSC-a pretnju da posle nove runde možda neće zadržati poziciju koja na leto vodi po prvi put u grupnu fazu evropskog takmičenja. 

Napredak, pak, mora da gleda u svoje dvorište, jer samo kontinuitet dobrih partija obećava bezbrižnost, a Kruševljani su još uvek bliži zoni baraža nego poziciji u plej - ofu. Matematika će ovog proleća izgleda donositi mnogo više nego uobičajeno. Račun se možda svodi na kraju, ali u zbir ulaze brojke iz svake runde.

Kada se sve sabere, danas nas u Bačkoj Topoli od 14h čeka još jedan u nizu zanimljivih duela, jedan od onih koji mogu da obećavaju. Jedan od onih za koje verujemo da će ih biti mnogo ovog proleća, što bi opravdalo reči Napretkovog šefa, Dušana Đorđevića, da je liga nikad neizvesnija, time i kvalitetnija.

MOZZART BET SUPERLIGA – 21. KOLO

Petak

Radnik - Mladost Lučani 1:0 (0:0)

/Radulović 89pen/

Čukarički - Radnički 1923 3:2 (0:0)

/Tomović 66, Lučić 90, Docić 90+6 - Činedu 72, Zorić 81/

Subota

14.00: (1,55) TSC (3,80) Napredak (7,00)

14.00: (10,50) Voždovac (5,70) Crvena zvezda (1,28)

16.00: (1,33) Vojvodina (5,00) Kolubara (10,00)

18.30: (1,17) Partizan (7,50) Mladost Gat (16,00)

Nedelja

14.00: (2,35) Javor (3,30) Spartak (3,05)

16.00: (2,10) Novi Pazar (3,45) Radnički Niš (3,50)



tagovi

Bojan MatićDušan Đorđević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara