Bojan Matić stigao u Kruševac: Napretku je mesto u gornjem delu tabele (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 11.08.22. | 13:25

„Imao sam ponude i iz naše lige i iz inostranstva, ali došao sam na poziv trenera Đorđevića“, kaže iskusni napadač

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Kruševca)

Bilo je izvesno još pre nekoliko dana, kada je Mozzart sport pisao o skoro gotovom prelasku Bojana Matića iz Novog Sada u Kruševac, a danas je iskusni napadač i zvanično postao novo pojačanje Napretka.

Izabrane vesti

Lični uslovi su bili dogovoreni prošle nedelje i čekao se raskid ugovora sa Vojvodinom, posle kojeg se Matić pridružio dojučerašnjem saigraču Nebojši Bastajiću pod Bagdalom, stavivši potpis na dve sezone sa klubom iz Kruševca.

Bivši špic Zemuna, Loznice, Mačve, Seula, Partizana, Atromitasa i Pahktakora bio je želja Dušana Đorđevića za centralu napada još na početku prelaznog roka. Na radaru Napretka tada je bio i napadač Mladosti Milan Bojović, ali je izbor struke pao na mlađe rešenje, dok se među opcijama pominjao i sadašnji fudbaler banjalučkog Borca Momčilo Mrkaić.

U tim trenucima nije sve bilo sklopljeno za potpis Bojana Matića, pa je Đorđević, silom prilika, ali i sopstvenog viđenja igre, krilnog napadača Bojana Čečarića pomaknuo u sam vrh ofanzive. I pored velike borbenosti koju je na novoj - staroj poziciji pokazao i mada je dva puta pogađao okvir gola, Čečarić nije uspeo da se upiše u strelce i sada nema sumnje da će uskoro ponovo dejstvovati sa krilnih pozicija, jer je Napredak konačno ozvaničio igrača za mesto u timu u kojem je konkurencija bila pretanka. U rosteru tima iz Kruševca pozicija na špicu jedino je prirodna Milošu Džugurdiću.

Nakon potpisivanja ugovora Matić je izneo prve utiske za Mozzart Sport.

Bilo je, naravno, i drugih ponuda, iz naše lige, ali i iz inostranstva, ipak, odlučio sam da ostanem u Srbiji i izabrao Napredak. Došao sam na poziv trenera Đorđevića i čelnih ljudi kluba. Ciljevi nam se poklapaju, kao i želja za uspehom. Meni posebno znači kad neko ceni moje fudbalske kvalitete, a to sam od početka pregovora s Napretkom osetio i to je, uz pozitivnu energiju koju osećam od prvog dana, još jedan od razloga zbog kojeg sam došao“, Bojan Matić.

Po njegovom mišljenju, pozicija na tabeli ne odgovara pravom kvalitetu Napretkovog tima.

„Ekipu sam gledao u prethodnim utakmicama, mislim da sreća nije bila na našoj strani i da kao tim zaslužujemo mnogo više bodova. Znam da će se to promeniti u narednim mečevima i da će Napredak da se vrati na pravi kolosek. Imamo dobru ekipu i možemo mnogo, to ćemo i dokazati. Uvek sam imao visoke ciljeve, priželjkujem gornji deo tabele na kraju sezone, klub zaslužuje vrh, što nam i jeste cilj“.

Ono što kruševačku publiku posebno zanima, s obzirom da Matić nije prošao kompletne pripreme sa Vojvodinom, a Milan Rastavac mu nije davao šansu na početku sezone u novosadskom dresu, je koliko je spreman da danas bude među kandidatima za sastav Dušana Đorđevića.

„U punom treningu sam od početka juna, jedino sam propustio odlazak u Sloveniju, ali bez obzira na to radio sam kako u klubu, tako i sam. Osećam da sam spreman i mislim da ću se brzo uklopiti u tim, jer poznajem mnogo momaka. Verujem da ću da debitujem već u subotu i sa nestrpljenjem očekujem da se upoznam s našom publikom“, poručuje Bojan Matić, novi napadač Napretka.



tagovi

Bojan MatićNapredak KruševacMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara