Bojan Matić (©Starsport)
Bojan Matić (©Starsport)

Bojan Matić: Vratio sam se da bih s Vojvodinom igrao grupnu fazu nekog evropskog takmičenja

Vreme čitanja: 4min | sub. 26.02.22. | 09:28

Iskusni napadač u intervjuu za Mozzart Sport pričao o susretu sa Radnikom iz Surdulice u okviru 25. kola Superlige Srbije (subota, 16.00)

Veoma uspešno su fudbaleri Vojvodine otvorili prolećni deo sezone i na startu zabeležili dve pobede. Time su se Novosađani učvrstili na četvrtoj poziciji, koja garantuje izlazak na evropsku scenu. Izabranici Slavoljuba Đorđevića priliku za novi veliki korak ka tom primarnom cilju imaće danas od 16 časova na „Karađorđu“, kada dočekuju Radnik iz Surdulice (Arena Premium 1).

Tradicija u međusobnim duelima dva tima je na strani Novosađana, a u poslednjem meču u Surdulici Voša je slavila rezultatom 2:0, golovima Veljka Simića i Nebojše Bastajića. Iako je Radnik ekipa iz donjeg doma, Lale neće imati lak zadatak. Gosti iz Surdulice igraju veoma dobro protiv jačih protivnika. To je najbolje na svojoj koži osetila Crvena zvezda. U Surdulici Radnik je savladao srpskog šampiona, a i sa „Marakane“ odneo bod. Takođe na startu prolećnog dela sezone zabeležili su pobedu protiv Spartaka u Subotici i igrali nerešeno sa kvalitetnom ekipom Napretka.

Izabrane vesti

Zbog toga je oprezan i povratnik u dres Vojvodine Bojan Matić.

Veoma je značajno što smo pobedili dve utakmice na početku prolećnog dela sezone. Na ličnom planu, mnogo mi znači što sam golom u Gornjem Milanovcu doneo pobedu Vojvodini nakon promašenog penala protiv Napretka. Radnik je veoma dobar protivnik, posebno dobro igraju u velikim utakmicama. Pobedili su Bačku Topolu i Spartak, uzeli su Zvezdi bodove i kod kuće i na „Marakani“, tako da nisu nimalo naivan rival. Međutim, igramo pred svojom publikom koju smatram dvanaestim igračem i daćemo sve od sebe da pobedimo, što bi bio šlag na tortu posle ove dve vezane pobede“, kazao je Matić za Mozzart Sport.

16.00 (1,60) Vojvodina (3,80) Radnik Surdulica (6,00)

Poručuje da se u Novi Sad vratio kako bi sa Vojvodinom izborio grupnu fazu nekog evropskog takmičenja.

Mnogo me raduje što srpski fudbal napreduje. Reprezentacija se plasirala na Svetsko prvenstvo, a i klupski fudbal ide ka tome da imamo pet predstavnika u Evropi, što je sjajan rezultat. Vojvodina, uz Zvezdu i Partizan, mora donositi te „evro“ bodove srpskom fudbalu. Mislim da je trenutak da Vojvodina uđe u grupnu fazu nekog evropskog takmičenja i da je vreme da publika u Novom Sadu konačno uživa u evropskim utakmicama. Stvarno verujem da se to može ostvariti i upravo u tome leži razlog mog povratka“.

Bivši fudbaler Partizana veruje da se Stara dama uskoro može ozbiljnije umešati i u borbu za titulu.

Bilo bi mnogo zanimljivije da imamo tri, četiri kluba koja se bore za titulu i da ta bodovna između njih i večitih ne bude 15, 20 bodova već da se više timova nađe u svega dva, tri boda. Sigurno bi u tom slučaju bilo i više publike na stadionima, a fudbal bi bio mnogo kvalitetniji i uzbudljiviji. Verujem da Vojvodina ima taj potencijal i nadam se da se to kroz godinu ili dve može ostvariti“.

Posle prvog mandata u Voši i posle epizode u Partizanu, oprobao se u grčkom šampionatu, a onda i u dresu uzbekistanskog Pahtakora.

U Grčku sam otišao u dosta teškom trenutku jer je tada zemlja zbog korone bila zatvorena. Atromitos je dobar klub, ali smo tada pravili loše rezultate, iako smo imali dobrog trenera. Što se tiče Uzbekistana, tamo se igra dobar fudbal. Imaju veoma dobru infrastrukturu i nivo lige podižu iz godine u godinu. Pahtakor je veliki klub, sa njim sam osvojio i titulu, ali iz nekih drugih razloga nisam ostao, pa sam odlučio da se vratim u srpski fudbal“.

Matić ističe da se njegovi ciljevi i ambicije kluba poklapaju, a to su izlazak na evropsku scenu i trofej najmasovnijeg takmičenja.

Večiti su se značajno odvojili tako da ove godine nije moguće napasti titulu, ali svakako ćemo pokušati da osvojimo Kup. Osim mene imamo još nekoliko iskusnijih igrača, kao što su Vukadinović, Čović, Maksimović, Simić, koji svoje znanje mogu da prenesu mlađim fudbalerima. Taj spoj mladosti i iskustva može doneti dobre rezultate Vojvodini. Smatram da Vojvodina ima bolju ekipu u odnosu na prvi deo sezone. Prvih šest meseci trajala je adaptacija na zahteve Slavoljuba Đorđevića, a sad igramo bolje timski, kao jedan mozak. Zbog toga očekujem da napravimo bolje rezultate u nastavku i da obezbedimo Evropu čak i pre početka plej-ofa. Što se tiče mene lično, adaptirao sam se zahtevima trenera i očekujem da igram sve bolje u nastavku. Moja pozicija je takva da se uvek očekuje da postižem što više pogodaka. Uvek sam bio gladan golova i nadam se da ću obradovati novosadsku publiku“, zaključio je napadač Lala Bojan Matić.

SUPERLIGA - 25. KOLO

Petak

Radnički 1923 - Voždovac 1:0 (1:0)

/Mirić 17/

Mladost Lučani - Proleter Novi Sad 2:1 (1:0)

/Milosavljević 43, Bojović 65 - Dunđerski 90+4/

Radnički Niš - Novi Pazar 1:1 (1:0)

/Mićibući 9 - Mustafa 55/

Spartak Subotica - Čukarički 1:2 (1:1)

/Rošević 15 - Kajević 4, Rakonjac 51/

Subota

14.00: (2,40) Napredak (3,30) TSC (3,00)

16.00: (1,60) Vojvodina (3,80) Radnik Surdulica (6,00)

18.00: (2,25) Kolubara (3,35) Metalac (3,20)

Nedelja

18.00: (2,40) Crvena zvezda (3,20) Partizan (3,35)

*** kvote su podložne promenama

(PIŠE: Aleksandar Milošević)


tagovi

Superliga SrbijeFK VojvodinaRadnik SurdulicaBojan Matić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara