Bojan Zavišić
Bojan Zavišić

Bojan Zavišić mora da vodi Partizan protiv Zvezde

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.04.24. | 13:41

Postoji i opcija iz omladinske škole, ali crno-beli bi u tom slučaju mogli da budu kažnjeni

Mogu brojni problemi da ujedine ekipu i izazovu pozitivnu reakciju, baš pred jednu od najvažnijih utakmica u sezoni. Međutim, teško da su u Partizanu zamišljali da će se na ovakav način pripremati za 173. večiti derbi. Tokom duela sa Čukaričkim povredu je doživeo bez ikakve sumnje najbolji igrač sezone, golman Aleksandar Jovanović. Bez takmičarskog fudbala od prethodnog gostovanja u Ljutice Bogdana je prvi strelac tima Mateus Saldanja.

Ali roviti igrači su samo deo gorućih pitanja u Humskoj ovih dana. Šef stručnog štaba Igor Duljaj je suspendovan za gostovanje Crvenoj zvezdi, pošto je na Banovom brdu zaradio četvrti žuti karton. Na sve to nadovezala su se dešavanja pre današnjeg treninga, kada je Albert Nađ posle žučne rasprave odlučio da napusti stručni štab i klub iz Humske.

Izabrane vesti

I napravi novi problem Partizanu, pošto je bivši reprezentativac Jugoslavije bio viđen kao Duljajev zamenik u Ljutice Bogdana. Nove okolnosti suzile su prostor za manevar stručnom štabu i sportskom sektoru kluba iz Humske. Naime, prema pravilniku FSS, šefa stručnog štaba koji je i dalje na funkciji, privremeno može da menja jedan od pomoćnika sa A ili PRO licencom, koji je prijavljen na početku sezone.

U slučaju Partizana to su Albert Nađ i Bojan Zavišić. Odluka Alberta Nađa da napusti Zemunelo, praktično je inicirala jedino moguće rešenje – da Bojan Zavišić bude šef stručnog štaba na Marakani.

Hipotetički može da se dogodi da i Bojan Zavišić otkaže poslušnost Igoru Duljaju. I tada bi klub iz Humske bio u ozbiljnom problemu. Mogao bi da pronađe rešenje u nekom od trenera sa tehničke klube, ili da kao šefa stručnog štaba prijavi nekog od trenera iz omladinske škole.

Ali takav rasplet doveo bi do sankcionisanja tima koji u ovom trenutku ima sedam bodova manje u odnosu na Zvezdu, i deset bodova više od TSC-a. Jer da ponovimo: propisi kažu da aktuelnog šefa stručnog štaba mogu privremeno da zamenjuju treneri sa PRO i A licencom, upisani u zvanična dokumenta Zajednice i FSS.

Bojan Zavišić je dete Partizana. Njegov otac Ilija je legenda kluba i strelac istorijskih golova. Momak koji bi trebalo da menja Igora Duljaja, prošao je kompletnu omladinsku školu crno-belih. Međutim, nije imao veliku ulogu u seniorskom timu. Uglavnom je vreme provodio po pozajmicama. Između ostalog Zavišić je branio boje Banata, Zete, Obilića i Smedereva. Imao je i inostrani angažaman u Kazahstanu.


tagovi

Albert NađIgor Duljaj

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara