Bojović i Rodić (©Starsport)
Bojović i Rodić (©Starsport)

Bojović pred Zvezdu: Daj da ponovo mi povedemo...

Vreme čitanja: 2min | ned. 24.07.22. | 09:32

„Crveno-beli su najbolji u zemlji, ali imamo pravo na nadu“, kaže as Lučanaca

U vreloj subotnjoj večeri možda je za fudbalere Mladosti iz Lučana remi Partizana i TSC-a (0:0) bio kao hladan tuš. Zvezda ionako kao favorit stiže u Lučane, ali sada je dodatno raspaljena da iskoristi kiks večitog rivala i odmakne mu na solidnih, za srpske uslove, četiri boda prednosti.

A, kada je Zvezdi puls na maksimumu, teško se nositi s njom. Osetila je to Mladost na svojoj koži i prošle sezone u Lučanima: domaći su poveli u 8. minutu golom Milana Bojovića, žive legende plavih, a završilo se trijumfom šampiona od 5:1!

Izabrane vesti

Hajde neka se ponovo taj scenario da mi povedemo 1:0, pa da vidimo kako će se završiti“, smeje se Bojović dok priča za Mozzart Sport.

Daleko od toga da je to preteća izjava crveno-belima. Najbolji golgeter u istoriji Superlige je svestan koliko težak zadatak čeka njega i saigrače.

Crvena zvezda je najbolja ekipa u zemlji, godinama unazad je dominantna u svakom smislu, pokazala je kako je moćna i takvoj ekipi se ne preti. Iskreno, nama dolazi u nezgodnom trenutku, izgubili smo u Kragujevcu, ekipa nam nije još uigrana kako želimo, ali daćemo sve od sebe, iznenađenja u fudbalu se dešavaju, pa se nadamo da bismo mogli i mi da ga napravimo. Ako se ne i desi, bitno je da damo maksimum, da probamo najbolje što možemo“.

Razlika u kvalitetu je velika. I dok se Zvezda pojačavala tokom dosadašnjeg prelaznog roka, Mladost se – podmlađivala.

Mi smo dosta izmenili, podmladili ekipu u odnosu na prethodnu sezonu. Dosta je mladih igrača, nas je nekoliko iskusnijih ostalo da predvodimo. Momcima će ovo biti veliki izazov, još će biti noćni termin, verujem dobra poseta na stadionu, tako da će imati dodatni motiv da se pokažu protiv šampiona“.

Osim što je kvalitet na Zvezdinoj strani, Lučance mori i – tradicija. Imaju niz od čak 12 uzastnopnih poraza od crveno-belih u prvenstvu. A, u Dragačevu Zvezda nije izgubila od 1997. godine!

Kao što rekoh, Zvezda je godinama unazad dominantna u ligi, tako da tradicija je takva kakva je... Ali, kao što kažu, tradicije su tu da se ruše. Mi veliki pritisak na leđima nemamo, samo da damo sve od sebe, videćemo za koliko će to biti dovoljno“, poručuje Milan Bojović, strelac 90 superligaških golova, po čemu je ubedljivi rekorder.

Od tih 90, dva su bila u mrežu Crvene zvezde: jednom dok je nosio dres Čukaričkog i prošle sezone kao napadač Mladosti.

MOZZART BET SUPERLIGA – 3. KOLO

Petak

Javor - Novi Pazar 2:1 (2:1)

/Gojković 11, Luković 15 – Joksimović 27/

Subota

Partizan - TSC 0:0

Radnik - Radnički 1923 0:0

Nedelja

18.55 (1.60) Čukarički (3.70) Napredak (6.25)

21.00 (1.57) Vojvodina (3.90) Spartak (6.25)

21.00 (1.90) Voždovac (3.45) Mladost GAT (4.20)

21.00 (16.0) Mladost Lučani (7.50) Crvena zvezda (1.17)

Odloženo

Kolubara – Radnički Niš

***Kvote su podložne promenama




tagovi

Milan BojovićMladost LučaniFK Crvena zvezdaMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara