Marselo Vajgand slavi pogodak (©Reuters)
Marselo Vajgand slavi pogodak (©Reuters)

Boka Juniors na prekretnici

Vreme čitanja: 4min | ned. 02.07.23. | 23:03

Đenovljani dočekuju Sarmijento u okviru 22. kola argentinskog šampionata

Posle nezapamćene rezultatske katastrofe koju je u prethodnom kolu argentinske Profesionalne lige doživela na gostovanju u Mendosi, Boka Juniors noćas (02.30) će na svojoj Bombonjeri da ugosti Sarmijento iz Hunina, sa željom da nastavi uspon na tabeli ka mestima koja vode u međunarodna takmičenja za sledeću sezonu. Trener domaćih Horhe Almiron pokušaće da animira svoj tim i prebaci bar delić onoga što je pokazao na poslednjem meču protiv Monagasa u sklopu grupne faze Kopa Libertadores kada su slavili sa 4:0. U međuvremenu, Verdolagasi koji trenutno imaju isti broj bodova, ali su zbog bolje gol-razlike ispred Đenovljana, imaju identičan interes - takođe, mesto koje vodi u kontinentalna takmičenja.

Već na početku nove sezone videlo se da je Boka Juniors kadrovski daleko od borbe za titulu. Sada, posle 22 odigrana kola, činjenice sa početka samo su se dodatno utvrdile, a tim sa Bombonjere zauzima tek 14. mesto na tabeli sa 28 osvojenih bodova, četiri manje od Argentinos Juniorsa, koji zatvara zonu pristupa ka Kopa Sudamerikani. U prethodnih pet duela zabeležene su tek dve pobede, jedan remi i dva poraza. Na svom terenu, ekipa Horhea Almirona ima nedavni učinak od sedam pobeda, jednog remija i dva poraza u poslednjih 10 odigranih utakmica.

Izabrane vesti

Ipak, težak udarac na stadionu Malvinas Argentinas, koji im je zadao Godoj Kruz u proteklom kolu domaćeg prvenstva, pobedivši ih čak sa 4:0, duboko je uzdrmao velikana iz Buenos Ajresa. Boka Juniors je tri kola bez pobede u argentinskoj profesionalnoj ligi, ali je dva puta zaredom slavila u Kopa Libertadores, na koji se, istina, više fokusirala u poslednje vreme, toliko da je grupnu fazu završila na prvom mestu i plasirala se u osminu finala.

02.30: (1,75) Boka Juniors (3,50) Sarmijento (5,10)

Za ovu obavezu, trener Đenovljana planira da zadrži istih jedanaest koji su u četvrtak ostvarili ubedljivu pobedu protiv venecuelanske ekipe, iako bi mogao da ima dve promene. S jedne strane, Martin Pajero je prekinuo pozajmicu i morao je da se vrati u Midlzbro, tako da bi njegovo mesto trebalo da zauzme Oskar Romero. U međuvremenu, Nikolas Figal bi se vratio u defanzivu pošto je pošteđen za duel protiv Monagasa, jer je bio na granici žutih kartona, zamenivši Nikolasa Valentinija.

Što se ostalog tiče, Markos Roho i Dario Benedeto će i dalje biti odsutni zbog povreda koje nose, a Migel Merentijel će i dalje biti u ulozi centarfora, sa Valentinom Barkom i Giljermom Fernandezom na krilima. Sredinu će upotpuniti Kristijan Medina i Alan Varela, a u pozadini ispred čuvara mreže Serhija Romera, liniju odbrane formiraće Marselo Vajgand, Bruno Valdez i Frank Fabra.

Na drugoj strani je Sarmijento, koji zauzvrat nastoji da iznenadi sve one koji ga za ovaj duel ističu kao velikog autsajdera i u kojem svesno očekuje žestok pritisak domaćina. Ipak, trener Zelenih Israel Damonte veruje u svoje igrače za koje tvrdi da mogu doći do pozitivnog ishoda na ovom meču. Odmorniji zbog nedelje bez obaveza, Sarmijento takođe stiže uzbuđeniji pošto je u poslednjem kolu pobedio Atletiko Tukuman rezultatom 4:1, što ga je i uvelo u borbu za mesta koja vode u međunarodna takmičenja.

Tim Alviverdea trenutno zauzima 13. mesto u argentinskoj ligi sa 28 osvojenih bodova. Opet, u poslednjih pet utakmica zabeležena je samo jedna pobeda, tri remija i jedan poraz. U gostima, ekipa iz Hunina ima nedavni učinak od tri pobede, tri remija i četiri poraza u poslednjih 10 utakmica.

Za ovu obavezu Israel Damonte neće moći da računa na standardnog golmana Sebastijana Mezu, jednog od ključnih figura u timu, koji je morao da prekine pozajmicu i vrati se u Urakan. Pored toga, trener neće imati ni Lisandra Lopeza ni Alehandra Donatija, oba igrača odsutna su zbog povreda različite prirode, ali zauzvrat, koliko to može da pokrije trenutnu situaciju, imaće povratak Havijera Toleda.

Sarmijento dolazi iz veoma važne pobede kada je okončao post od četiri meča bez pobede. Boka Juniors je, s druge strane, uspela da ima jednu od od najboljih kampanja u grupnoj fazi Libertadoresa, koja je nedavno završena, i sada će moći će da se vrati i temeljnije posveti nacionalnom šampionatu. Izjednačeni na tabeli sa po 28 bodova, i jedni i drugi igraju važan duel ovog vikenda, koji bi mogao da bude prekretnica u borbi za mesta u narednim izdanjima kontinentalnih takmičenja. Poslednji duel ovih timova, koji je odigran u oktobru prošle godine na stadionu Evita Peron u Huninu završen je minimalnom pobedom Boke Juniros, a jedini gol na tom susretu postigao je Luka Langoni (21), igrač ponikao u mlađim kategorijama Đenovljana.

ARGENTINA 1 – 22. KOLO

Petak

Platense - Lanus 0:1 (0:0)

/Eskivel 72/

Subota

Atletiko Tukuman – Union Santa Fe 1:0 (1:0)

/Koronel 18pen/

Velez Sarsfild – Arsenal Sarandi 1:0 (0:0)

/Kastro 77/

Barakas - River Plejt 2:1 (1:0)

/Arse 18, Peinipil 57 - Borha 53/

San Lorenco - Rosario 1:0 (0:0)

/Braida 50/

Estudijantes - Sentral Kordoba 1:1 (1:1)

/Makuso 45 - Gamba 36pen/

Nedelja

Taljeres - Godoj Kruz 1:1 (1:0)

/Santos 14 - Aljende 83/

Independijente - Urakan U TOKU

Kolon - Rasing U TOKU

23.55: (2,40) Instituto (3,10) Belgrano (3,20)

Ponedeljak

00.30: (3,20) Banfild (3,10) Argentinos Juniors (2,40)

00.30: (2,10) Defensa i Hustisija (3,30) Tigre (3,70)

02.30: (1,75) Boka Juniors (3,50) Sarmijento (5,10)

Utorak

01.00: (2,00) Njuels Old Bojs (3,20) Himnasija (4,20)

***kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Argentina 1Boka juniorsSarmijento

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara