Slavlje igrača Boke Juniors (©Reuters)
Slavlje igrača Boke Juniors (©Reuters)

Boka Juniors sa alternativnom postavom na gostovanju Rasingu

Vreme čitanja: 6min | uto. 24.10.23. | 22:51

Prioritet Đenovljana je finale Kopa Libertadores, ali žele i u završnicu Liga kupa Argentine

Peti put ove godine Rasing i Boka Juniors odmeriće snage u noći između utorka i srede sa početkom od 23.55 časova po srednjoevropskom vremenu. U ovom slučaju, čuveni El Silindro će biti poprište bitke koji odgovara 10. terminu Kupa profesionalne lige, gde oba tima stižu sa velikom željom da na svoj konto dodaju preko potrebna tri boda, a sve sa ciljem kako bi se približili kvalifikacionim mestima za četvrtfinale ovog takmičenja. Akademiji je pobeda neophodna kako bi se vratila na pozicije plasmana u naradnu rundu takmičenja. Identična situacija je i u taboru Đenovljana, koji su, istina, u nešto lošijem položaju u odnusu na rivala, naročito ako se zna da će u noćašnjem duelu na teren izvesti alternativni sastav, zbog jasnog prioriteta, a to je finale Kopa Libertadores protiv Fluminensea, koje je na programu 4. novembra u Rio de Žaneiru, na velelepnoj Marakani.

Rasing će imati prednost da igra pred svojim navijačima u ovom kolu, uz želju da iskoristi prednost domaćeg terena kako bi došao do tri poena i time povratio samopouzdanje koje je izgubio u sumornom nizu rezultata. Tim koji od nedavno predvodi Sebastijan Grancini nije pobedio u četiri uzastopna kola i dolazi iz remija od 1:1 sa Sarmijentom u Huninu, propuštajući time odličnu priliku da uđe u zonu pristupa plej-ofu turnira.

Izabrane vesti

Klub se trenutno nalazi na šestom mestu na tabeli Liga kupa Argentine, sa do sada osvojenih 13 bodova, samo jednim manje od Platensea, koji zauzima četvrtu i poslednju kvalifikacionu poziciju. U poslednjih pet zvaničnih okršaja, zabeležena je samo jedna pobeda, dva remija i dva poraza, pobedivši Njuels Old Bojs, remizirajući sa Sarmijentom i Godoj Kruzom, pored poraza od Platensea i Independijentea. Igrajući kao domaći tim na stadionu Huan Domingo Peron, Rasing ima učinak od pet pobeda, dva remija i tri poraza u poslednjih deset odigranih utakmica.

U prethodnih nekoliko sati saznalo se da će Akademija imati dva važna izostanka u igračkom kadru za ovaj fundamentalni meč. To su Nikolas Oroz, koji ima povredu desnog kolena i Maksimilijano Romero, koji ima bolove u levom kolenu. Oba fudbalera su ovog ponedeljka na treninzima obavila fizioterapeutski rad. Klub nije saopštio vreme oporavka, ali ono što je izvesno je da neće moći da učestvuje u duelu protiv Đenovljana. Ostaje da se vidi da li će oni biti dostupni za duel sledeće srede, sa Defensom i Hustisijom. Iako još nema zvanične potvrde, tehnički dvojac koji čine Sebastijan Gracini i Ezekijel Videla planira da napravi neke izmene u odnosu na tim koji je namučan način remizirao protiv Sarmijenta. Gaston Martirena, Gabrijel Rohas i Baltazar Rodrigez koji je postigao izjednačujući gol protiv Verde u Huninu, mogli bi da se nađu u startnih 11.

Na drugoj strani Boka Juniors zauzvrat bije bitke na još dva fronta, a sledi joj i veliko finale Kopa Libertadores, glavnog klupskog turnira na južnoameričkom kontinentu. Pored toga, Đenovljani su i u polufinalu Kupa Argentine, pošto su nedavno eliminisali Taljeres iz Kordobe, a kako drugačije, nego na penale, nakon remija u 90 minuta. Ipak, Boka je pokazala snagu i u nacionalnoj eliti, pošto je u prošlom kolu pobedila Union Santa Fe sa 2:1.

23.55: (1,80) Rasing (3,40) Boka Juniors (4,30)

Tako se jedan od ovdašnjih velikana nalazi na desetom mestu na tabeli plasmana Grupe B Kupa profesionalne lige Argentine, sa do sada osvojenih 10 bodova, četiri manje od Platensea, koji zatvara zonu pristupa za narednu fazu takmičenja. U poslednjih pet mečeva zabeležena je samo jedna pobeda, dva remija i dva poraza, pobedivši Union Santa Fe, remizirajući sa Taljeresom i Palmeirasom, pored poraza od Belgrana i River Plejta. Kao gost, ekipa Boke Juniors je zabeležila nedavni učinak od tri pobede, četiri remija i tri poraza u poslednjih deset mečeva.

Pre nego što se definitivno fokusira na finale Kopa Libertadores protiv Fluminensea, Boka će morati da prevaziđe neke prethodne prepreke sa ciljem da se poziciono povrati u Liga kupu. Prva od njih biće Rasing, sa kojim će odmeriti snage noćas u Aveljanedi. Ipak, trener Horhe Almiron odlučio se na alternativnu jedanaestoricu, u kojoj se izdvajaju zanimljivi povratnici, ali i mnogi mladi igrači.

Iako je istina da su starteri igrali protiv Uniona prošlog petka i da se nisu mnogo odmorili, Almironova promena pravca će se odraziti i na taktički sistem koji će koristiti, sa defanzivnom linijom od tri igrača, četvoro vezista i popularnim trozupcem u ofanzivi. Jedini od standardnih prvotimaca koji će se pojaviti u formaciji biće čuvar mreže Serhio Romero, koji, ne bi trebalo da ima toliko fizičkog napora i mogao bi da izdrži težinu igranja dve utakmice u pet dana.

Prvo iznenađenje od početnih jedanaestorice je Aron Anselmino, defanzivac koji je debitovao protiv Lanusa u prošloj profesionalnoj ligi, a pohvalio ga je i sam Almiron.

"Bio je to debi jednog malog momka koji se odlično snašao. Činilo se da iza sebe ima bar 200 utakmica. Nije lako ući na teren Boke i igrati onako kako je on igrao. Veoma sam srećan zbog njega".

Mladom defanzivcu iz kategorije igrača rođenih posle 2005. godine, društvo će praviti Fakundo Ronkalja i Nikolas Valentini. Sa druge strane, Marselo Vejgand i Marselo Sarači će biti pozicionirani kao krila sa zadatkom da daju širinu zamišljenoj formaciji.

Kolumbijac Žorman Kampuzano biće deo veznog reda, zajedno sa Habesom Saralegijem, još jednim od otkrića iz omladinskog pogona Đenovljana. Ovaj 20-godišnji vezista je već neko vreme bio standardan u rezervi, uprkos tome što je doživeo iščašenje ramena zbog koje je u prvom delu sezone bio van terena na nekoliko meseci. Bio je šampion sveta sa reprezentativnim timom Silvija Rudmana uzrasta ispod 20 godina.

Pojavljivanje Lusea Langonija u ofanzivnom redu, propraaćeno je velikom pompom među navijačima žuto-plavih. Posle nekoliko nastupa, uglavnom po ulasku sa klupe za rezerve, i pošto se oporavio od kidanja tetive desnog kolena, nekadašnji igrač Deportivo Lafererea, ušao je početni tim kako bi zamenio Urugvajca Edinsona Kavanija. Sa seniorskim timom nije igrao od avgusta, kada je i zaradio pomenutu povredu protiv Platensea u prvom kolu aktuelnog turnira. Dario Benedeto i Lukas Žanson upotpuniće ofanzivni trozubac u potrazi za tri nova boda u Aveljanedi.

Dajući prioritet završnim fazama turnira, gde imaju veće šanse da osvoje titulu tako što su se našli u finalu Libertadoresa i polufinalu Kupa Argentine, Boka Juniors je sve teže pratila tempo vodećih u Grupi B Liga kupa.U ovom kolu će igrati za alternativnim sastavom u gostima protiv Rasinga, tima koji se može pohvaliti boljim učinkom u prethodnim nastupima, i koji će za ovaj susret imati na raspolaganju maksimalnu snagu i potpuno je fokusiran samo na ovo takmičenje. Poslednji njihov okršaj u ovoj kalendarskoj godini, odigrao se 31. avgusta, na istom ovom stadionu u četvrtfinalu Kopa Libertadores, kada su i posle drugog meča, mreže ostale da miruju, a u penal lutriji, srećniji bili izvođači Boke Juniors.

-------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga

-------------------

LIGA KUP ARGENTINE - 10. KOLO

Utorak

Estudijantes - Sarmijento 2:1 (1:0)

/Boseli 43pen, Romero 71 - Kaprof 52/

Velez - Banfild 0:1 (0:0)

/Rivera 78/

Barakas - Himnasija LP U TOKU

Union - Defensa i Hustisija U TOKU

23.55: (1,80) Rasing (3,40) Boka Juniors (4,30)

Sreda

02.30: (2,05) Argentinos Juniors (3,05) Urakan (3,80)

02.30: (1,95) Instituto (3,20) Rosario Sentral (3,90)

21.00: (3,15) Arsenal (2,05) Kolon (2,30)

23.30: (2,65) Atletiko Tukuman (2,90) Taljeres (2,80)

23.30: (2,00) Belgrano (3,10) Sentral Kordoba (3,90)

Četvrtak

02.00: (1,55) River Plejt (3,80) Independijente (5,80)

23.00: (2,00) San Lorenco (3,05) Platense (3,90)

Petak

02.00: (2,35) Lanus (3,00) Tigre (3,10)

02.00: (2,05) Njuels (3,10) Godoj Kruz (3,70)

***kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Liga kup ArgentineRasing KlubBoka juniors

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara