Fudbaleri Boke Juniors (Foto: AFP)
Fudbaleri Boke Juniors (Foto: AFP)

Boka potcenila Patronato i ostala bez šanse za triplu krunu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 27.10.22. | 05:13

Klub iz Parane slavio posle penal serije i došao u priliku da osvoji prvi veliki trofej u klupskoj istoriji

Nisu u Boki Juniors imali previše vremena za slavlje, pre samo četiri dana postali su šampioni Argentine, ali više ni nemaju razloga za feštu. Hladan tuš usledio je za navijače novopečenog prvaka države pošto ga je u polufinalu Kupa Argentine posle boljeg izvođenja jedanaesteraca iznenadio i eliminisao Patronato - 1:1, posle penala 3:2.

Osvojio je tim Uga Ibare ove sezone Liga kup i prvenstvo Argentine, ali neće imati priliku da stigne do triple krune. Umesto toga, maleni Patronato, koji je prethodno iz takmičenja izbacio i River Plejt, maće šansu da ostvari ogroman uspeh i domogne se prvog velikog trofeja u klupskoj istoriji. Na putu do njega stajaće mu Taljeres Kordoba koja je u drugom polufinalnom meču nešto ranije savlada Banfild (1:0).

Izabrane vesti

Kao da je Ibara potcenio popularne crno-crvene, možda i odlučio da odmori pojedine startere. Kako bilo, Boka je na megdan Patronatu izašla sa izmešanim sastavom, bez nekoliko standardnih članova startne postave.

I već u 32. minutu uvidela da joj neće biti nimalo lako. Marselo Estigaribija umakao je čuvarima i na dodavanje Sebastijana Medine matirao istrčalog Havijera Garsiju. Boka se mučila da stigne do izjednačenja, a kako se kraj bližio, Ibara je odlučio da sredinom drugog dela izvrši trostruku izmenu. Sedam minuta kasnije Đenovljani su izjednačili pošto je sa bele tačke pogodio Sebastijan Vilja.

Međutim, isti igrač nije bio podjednako uspešan u penal seriji. Fakundo Altamirano koji je prethodno već skinuo dva penala njegovim saigračima, u petoj seriji pročitao je i Viljinu nameru i odveo Patronato u veliko finale...



tagovi

Boka juniorsPatronatoKup Argentine

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara