(©Reuters)
(©Reuters)

Boka se ponovo krčkala na Bombonjeri i preživela (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.04.21. | 01:21

Liga kup Argentine: Od neosvojive tvrđave za goste do neosvojive tvrđave za domaćina, ali sve se polako vraća na staro

Nije strano Boki Juniors od kada nema navijača na tribinama i frenetične podrške da prosipa bodove na mestu na kojem se rivalima ledila krv u žilama prilikom ulaska u gladijatorsku arenu. Pandemija virusa korona okrenula je stvari naopačke, Đenovljani su morali nekada svoju neosvojivu tvrđavu da grade od temelja.

Nikako im nije polazilo za rukom da u drugom izdanju Liga kupa Argentine slave na čuvenoj Bombonjeri, svi su odatle nosili bodove, a prvi tim koji se kući vratio prazne vreće bila je Defensa i Hustisija. Probila je Boka led početkom aprila, a posle prve stigla je i druga pobeda kod kuće. Teže nego što je delovalo posle uvodnih 15 minuta. U sklopu 10. kola Liga kupa Argentine, Boka Juniors je nadigrala Tukuman (3:1).

Izabrane vesti

Uhvatila je Boka goste na krivoj nozi. Tukuman nije pošteno ni osetio teren i dok se osvestio na semaforu je stajalo 2:0. Blickrig Boke. Kada je Karlos Tevez u svom elementu, sve je lakše. Apač je namestio dva gola saigračima, podelio je lopte na tacni, a Kristijan Medina i Sebastijan Vilja su rutinski matirali golmana Tukumana.

Išlo je sve kao po loju, ali Boka ne bi bila Boka ove sezone ako od gotovog ne bi pravila veresiju. Moraju utakmice Đenovljana da dobiju primesu neizvesnosti. Havijer Toledo je raspalio po lopti sa distance, Agustin Rosi je već bio matiran i paradom je samo ulepšao sve. Ali, lopta nije htela u mrežu. Okvir gola bio je saveznik Boke, a opasnosti nije bio kraj. Leonardo Eredija je pratio razvoj situacije, bio najviši u skoku i popravio ono što je okvir gola pokvario.

Ostao je Tukuman u nastavku sa desetoricom u polju, vreme je proticalo, a Boka nije uspevala da još jednom pronađe put do gola, mirno i na vreme zatvori utakmicu. Visio je gol u vazduhu, ali se na zatvaranje meča i overu trijumfa čekala nadoknada. Zamenio je Franko Soldano dvostrukog asistenda Karlosa Teveza u nadoknadi, bila je to izmena da se ukrade vreme, a ispostavilo se da je Boki osigurala pobedu.


LIGA KUP ARGENTINE – 10. (PRETPOSLEDNJE) KOLO

Petak

Taljeres Kordoba – Union Santa Fe 3:0 (1:0)

Aldosivi – Rosario 0:1 (0:0)

Subota

Velez Sarsfild - Urakan 2:0 (0:0)

Sentral Kordoba - River Plejt 0:5 (0:1)

Sarmijento - Lanus 1:0 (0:0)

San Lorenco - Argentinos Juniors 1:1 (1:0)

Nedelja

Boka Juniors - Atletiko Tukuman 3:1 (2:1)

Njuels Old Bojs - Patronato 2:0 (1:0)

19.00: (1,80) Kolon (3,45) Godoj Kruz (4,20)

23.30: (3,35) Arsenal Sarandi (3,15) Rasing (2,15)

Ponedeljak

02.00: Independijente – Defensa i Hustisija

Utorak

02.15: Banfild - Platense

***kvote su podložne promenama



tagovi

Liga kup ArgentineKarlos TevezAtletiko TukumanBoka juniorsArgentina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara