Ramon Sosa (©AFP)
Ramon Sosa (©AFP)

Bokina tiha patnja i Čelsijeva meta stiže na Bombonjeru

Vreme čitanja: 5min | sub. 25.05.24. | 23:03

Ramon Sosa sa Taljeresom izlazi na megdan Đenovljanima u 3. kolu prvenstva Argentine

U sklopu trećeg kola elitnog ranga argentinskog fudbala, noćas sa početkom od 01:00 časa po srednjoevropskom vremenu na La Bombonjeri, Boka Juniors će da ugosti Taljeres iz Kordobe. Đenovljani će debitovati kod kuće u ovogodišnjem izdanju Profesionalne lige, dok će El Taljarin nastojati da produži niz sa odličnim rezultatima.

Tim koji predvodi Dijego Martinez u prethodnom kolu uspeo je da u Santijago del Esteru, savlada Sentral Kordobu rezultatom 4:2 i to preokretom u drugom poluvremenu golovima Eki Fernandeza i Urugvajaca Migela Merentijela pošto su na pauzu otišli ​​sa zaostatkom od 2:0. Đenovljani su tako ostvarili prvu pobedu u ovom takmičenju posle poraza na debiju od Atletiko Tukumana.

Izabrane vesti

Sada, pored želje za drugom pobedom u nizu, a prvom pred svojom publikom, Boka želi da prebrodi sijaset povreda koje su zadesile njen tim. Iako se u poslednjih nekoliko sati Lukas Langoni pridružio dugačkoj listi nedostupnih igrača zbog puknuća unutrašnjeg rektuma leve butine, pozitivno za trenera je to što ponovo ima na raspolaganju dva startna igrača Kristijana Lemu i Kristijana Medinu. Defanzivac će zauzeti mesto Matea Mendija, dok će vezni igrač zameniti Habesa Saralegija. U međuvremenu, Kevin Zenon neće biti deo startne postave, a Visente Taborda bi po svemu sudeći, trebalo da preuzme odgovornost za tu poziciju.

Još dve izmene bi trebalo da budu napravljene za ovaj meč, što čini ukupno pet u odnosu na pobedu u Santjagu del Esteru. U slučaju da Martinez potvrdi onih 11 koje je testirao na treningu u četvrtak, Marselo Saraki će nastupiti kao improvizovani desni bek zbog povrede mišića Luisa Advinkule, a prva zvezda tima, Edinson Kavani će se vratiti u startnu postavu, umesto Lukasa Langonija koji ga je menjao u prethodnom periodu. Pored Advinkule i Langonija, Boka je i dalje bez Nikolasa Figala i Arona Anselmina, obojica povređenih, iako se sa druge strane Markos Roho već pridružio timu i mogao bi da zabeleži minute ulaskom sa klupe.

01.00: (2,00) Boka Juniors (3,25) Taljeres (3,70)

Dakle, Boka će ovog vikenda ugostiti Taljeres, a zatim će u sredu igrati protiv bolivijskog Nasional Potosija kod kuće za poslednji meč Grupe D Kopa Sudamerikane. Međutim, remijem protiv Fortaleze, Đenovljani više ne zavise sami od sebe u borbi za prvo mesto i direktan plasman u osminu finala ovog kontinentalnog takmičenja. To znači da moraju da pobede i da se nadaju da će Brazilci pasti protiv paragvajskog Trinidensea, jer iako Martinezovi izabranici pobede svog rivala, a Fortaleza odigra nerešeno, imaće isti broj bodova, a gol-razlika je ubedljivo na strani tima Huana Pabla Vojvode, od čak plus 6.

Sa druge strane, tim iz Kordobe će gostovati na Bombonjeri, posle pobede od 2:0 nad Atletiko Tukumanom, golovima Paragvajca Ramona Sose i Čileanca Bruna Bartičota, što je druga pobeda u isto toliko odigranih utakmica u Profesionalnoj ligi, uz slavlje nad Independijenteom sa 3:1 u Avelanedi. Štaviše, Taljeres iza sebe ima niz od čak 16 utakmica bez poraza. Pored toga, tim Valtera Riboneta se već plasirao u osminu finala Kopa Libertadores, tako da može da kalkuliše sa postavom i odmara pojedine igrače na međunarodnoj sceni.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

Ipak, sve više se priča i samo je pitanje vremena o odlasku jednog od ključnih igrača Taljeresa. Paragvajac, Ramon Sosa, glavna je figura tima iz Kordobe i njegov prelazak u Evropu je pitanje nedelja. Boka ne krije da je imala veliku želju da ga vidi u svojim redovima, čini se da ga sudbina vodi ka Starom kontinentu. No, napadač će biti prisutan na terenu Boke, iako sa dresom Albiazula.

Još nije sve konačno, a u naselju Hardin već im nedostaje. Odbrojavanje je počelo pre nekog vremena i ostalo je samo nekoliko nedelja pre nego što napusti Taljeres. Postoji obećanje o prodaji. Tako je to prepoznao i sam predsednik Andres Fasi. Igrač je ostao među Matadorima da igra u grupnoj fazi Kopa Libertadores, dok se vode pregovori za njegov transfer, i dobro je to uradio, jer je Taljarin lider svoje grupe.

"Sakriću ti pasoš, videćeš", poručio mu je kapiten Gvido Erera na društvenim mrežama.

Prijateljska pretnja, koju u Kordobi nekako priželjkuju da se izvrši. Njegova sudbina je još uvek neizvesna, u smislu zvaničnog imena kluba u kojem će nastaviti karijeru. Ko ne može da zamisli da uskoro igra za tim iz Premijer lige. Uobičajena su poređenja sa njegovim sunarodnicima Migelom Almironom (Njukasl) i Huliom Sezarom Ensizom (Brajton), pa čak i sa Kolumbijcem Luisom Dijazom, asom Liverpula.

Procurilo je da je Čelsi bacio oko na Paragvajca, a nije jedini. Pomenuti iznosi, a da nisu zvanični, govore o par desetina miliona evra. Mimo konačne vrednosti, to će biti rekord za Taljeresovu kasu. Danas rekord za najskuplji transfer pripada Dijegu Valojesu od 8.500.000, koliko je bilo obeštećenje za prelazak u meksički Huarez. Ta cifra će uskoro biti nadmašena sa velikom razlikom.

Osim što je Boka nameravala da ga angažuje, ipak, nikada nije bila u stanju da se takmiči sa astronomskim ciframa kojima se rukuje od strane evropskih, pa i MLS i meksičkih klubova. To je drugi nivo, veoma daleko od mogućnosti argentinskog fudbala. Sosa se zahvalio na interesovanju, uz reči:

"Lepo je da vas ovakav klub prati i želi".

Ipak, Đenovljani ga neće videti u plavo-zlatnom, ali će ove subote igrati na La Bombonjeri.

ARGENTINA 1 - 3. KOLO

Petak

Deportivo Rijestra - Rosario 0:2 (0:1)

/Martinez Dupuj 9, Ovijedo 88/

Tigre - Rasing 0:4 (0:2)

/Martirena 7, Martinez 45, Salas 50, Kvintero 78pen/

Subota

Belgrano - Kordoba 2:1 (0:1)

/Rejna 58, 68 - Molina 45pen/

Lanus - Estudijantes 2:1 (0:0)

/Moreno 46, Bou 84 - Manksuo 65/

Argentinos Juniors - River Plejt U TOKU

Godoj Kruz - San Lorenco U TOKU

Njuels - Defensa i Hustisija U TOKU

Nedelja

01.00: (2,00) Boka Juniors (3,25) Taljeres (3,70)

20.30: (2,00) Urakan (3,30) Instituto (4,00)

22.30: (2,35) Sarmijento (2,85) Independijente Rivadavija (3,60)

22.45: (2,25) Himnasija LP (3,15) Banfild (3,45)

Ponedeljak

01.00: (2,30) Independijente (3,10) Velez (3,40)

23.55: (2,00) Union (3,30) Barakas Sentral (4,00)

Utorak

02.00: (2,10) Atletiko Tukuman (3,15) Platense (3,90)

***kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Argentina 1Boka juniorsTaljeres Kordoba

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara