@BocaJrsOficial
@BocaJrsOficial

Bokino pojačanje sa Old Traforda, Markos Roho predstavljen na Bombonjeri

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.02.21. | 15:04

Trogodišnji ugovor za iskusnog defanzivca

Markos Roho je novo pojačanje Boke Juniors. Dugogodišnji defanzivac Mančester junajteda, juče je raskinuo ugovor sa gigantom sa Old Traforda, a danas je predstavljen na Bombonjeri. On je nakon odrađenih medicinskih pregleda potpisao trogodišnji ugovor sa velikanom iz Buenos Ajresa.

Rohov ugovor sa Junajtedom isticao je u junu ove godine, ali pošto nije postignut dogovor o produžetku istog, dogovoren je sporazum o raskidu saradnje.

Izabrane vesti

Argentinski defanzivac je proveo šest i po godina na Teatru snova i zabeležio 123 nastupa u dresu Crvenih đavola. Poslednji meč odigrao je još u novembru 2019. godine protiv Brajtona na Old Trafordu, a ove sezone nije bio ni registrovan za nastupe u Premijer ligi.

"Veoma sam srećan što sam ovde, moja porodica i prijatelji takođe. Drago mi je što sve to mogu da podelim. Hvala predsedniku na drudu, dugo smo razgovarali, kontakt je uvek bio tu. Znao sam da ulažu velike napore, bio je to dug posao. Vrlo sam srećan zbog potpisa", rekao je Roho.

Roho bez problema može da se smatra jednim od ozbiljnih promašaja Mančester junajteda u prethodnoj deceniji. Stigao je u klub 2014. godine, posle odličnih izdanja na Svetskom prvenstvu u Brazilu, a Junajted je Sportingu iz Lisabona platio obeštećenje od 20.000.000 evra.

Prošlu polusezonu Roho je proveo na pozajmici u matičnom Estudijantesu, ali je zbog problema sa povredom, a potom i pandemije virusa korona, odigrao samo jedan meč u argentinskom šampionatu. Sada se vraća u rodnu zemlju i čekaju ga velika očekivanja u Boki, koja u svaku sezonu ulazi sa istim ciljem, a to je povratak na tron južnoameričkog fudbala.


tagovi

Markos RohoBoka juniorsZimski prelazni rok 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara