Fudbaleri Bolivara (Foto: AFP)
Fudbaleri Bolivara (Foto: AFP)

Bolivija: Bolivar mislima u Kopa Sudamerikani

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.04.21. | 23:00

Trener najtrofejnijeg kluba u zemlji Hoze Ignasio Gonzalez će odmoriti nekoliko standardnih prvotimaca za okršaj sa Aurorom, kako bi ih sačuvao za meč protiv Vilstermana u grupnoj fazi drugog po kvalitetu takmičenja Južne Amerike

Zavesu na peto kolo bolivijskog prvenstva spustiće Aurora i Bolivar na Feliks Kapriles stadionu (01.00).

Bolivar, ubedljivo najtrofejniji klub bolivijskog fudbala, prethodne sezone je ostao titule, zbog čega će želeti da je već ove vrati u La Paz. Stoga će ciljati četvrti uzastopni trijumf, jer na otvaranju sezone je poražen od Gvabire i ne sme sebi da dozvoli i drugi kiks u kratkom periodu ukoliko želi da zadrži korak za vodećim timovima, pre svih Strongestom i Rojal Parijem.

Izabrane vesti

Trijumf, potencijalni drugi u šampionatu vreba i Aurora, koju bi nova tri boda sa dna povukla u sredinu tabele. Ali tradicija nije na strani domaćina. Tim iz Kočabambe poražen je na 12 od prethodnih 15 međusobnih susreta sa Bolivarom, a pobedu je uspeo da odnese samo jednom.

01.00: (3,60) Aurora (3,40) Bolivar (1,97)

Ipak, olakšavajuća okolnost za Auroru je to što se Bolivar plasira u grupnu fazu Kopa Sudamerikane, gde ga u drugom kolu već za četiri dana očekuje sudar sa još jednim bolivijskim timom, Vilstermanom. Trener popularne Akademije Hoze Ignasio Gonzalez ne želi da zapostavi domaće takmičenje, ali će prema najavama tamošnjih medija večeras odmoriti nekolicinu značajnijih prvotimaca, kako bi u petak upisao i drugi trijumf u kontinentalnom takmičenju.

"Spremni smo za Auroru, želimo da budemo konkurentni u oba takmičenja, zahtevi su maksimalni i nije nimalo lako", rekao je Gonzalez.

U domaćem sastavu zbog povrede neće biti napadača Brajana Sarmijenta, dok su se vezista Amilkar Sančez i špic Erik Rivera vratili u tim.

"Bolivar je kompaktan tim sa dosta individualnog kvaliteta, ali mi moramo da brinemo o nama, jer imamo dobre igrače koji mogu da se suprotstave Bolivaru", rekao je defanzivac Aurore Edvar Zentenjo.

BOLIVIJA – 5. KOLO

Utorak

01.00: (3,60) Aurora (3,40) Bolivar (1,97)



tagovi

BolivarBolivija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara