Bolji koliko vikneš: Seltik od derbija napravio utakmicu za iživljavanje (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 29.04.18. | 14:57

Puče petarda u 313. Old firm derbiju, Rodžers osvojio drugu titulu sa Zelenima

Jači su kol’ko vikneš. Odjekuje Seltik parkom, Glazovom i celom Škotskom: Seltik je razmontirao Rendžers i očekivano odbranio šampionsku titulu.

U jednom od najvećih svetskih derbija, koji se minule dve sezone, po povratku Policajaca iz nižih rangova takmičenja, pretvorio u dominaciju jednog kluba, Zeleni su ubedljivim trijumfom ozvaničili ostanak pehara u svojim vitrinama. I to na kakav način, petardom u 313. Old firm derbiju - 5:0!

Izabrane vesti

Reklo bi se, s pola gasa, četa Brendana Rodžersa dominirala je u svim aspektima igre. Pogotovo u ofanzivi, što se najbolje dalo primetiti po načinu na koji je realiziovala šanse. Kao kad osmaci uzmu loptu petacima i rade s njom šta hoće, tako se i Seltik poigravao sa odbranom Rendžersa, pokazavši budućem treneru Stivenu Džerardu koliko ga zahtevan posao očekuje na Ajbroksu.

Dve sedmice posle 4:0 u polufinalu FA kupa, Seltik je još jednom pokazao da je od Rendžersa toliko bolji da se ne primeti odsustvo napadača kakav je Musa Dembele, niti sedenje Li Grifitsa na klupi. Ima ko da ih odmeni. Na primer, mlađani Odson Eduar, pozajmljeni špic Pari Sen Žermena, danas autor prva dva (14, 41) i asistent za peti gol (strelac Kalum Mekgregor, 53). Između su pogađali još Džejms Forest (45) i Tom Rogić (47), za jednu od najubedljivijih pobeda Seltika u Old firm derbiju.

Ovo je Seltiku sedmi uzastopni naslov prvaka Škotske, što znači da je na najbolji mogući način iskoristio bankrot najvećeg rivala, posledičnog time višegodišnje tumaranje van tamošnje Premijer lige, odnosno vreme potrebno za rehabiltaciju i eventualni povratak na staze stare slave. Rendžers i dalje ima 54. šampionske krune, ali sa ovakvim protivnikom i taj rekord je ugrožen.

Trener Seltika Brendon Rodžers zgrabio je drugu uzastopnu titulu u karijeru. Boravak na Seltik parku mu i te kako prij, naosvajao se pehara, ovo mu je peti u Škotskoj (još jedan FA Kup i dva Liga kupa), a 19. maja na Hempden parku imaće priliku da uveliča kolekciju, jer će u finalu FA kupa biti veliki favorit protiv Madervela. Budu li njegovi pitomci raspucani kao danas, jasno je šta će se desiti

ŠKOTSKA 1 (PLEJ-OF), 35. KOLO:

Petak

Aberdin - Harts 2:0 (2:0)

Subota

Hibernijan - Kilmarnok 5:3 (1:1)

Nedelja

Seltik - Rendžers 5:0 (3:0)

TABELA:

FOTO: Action images


tagovi

SeltikGlazgov RendžersOld FirmBrendan Rodžers

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara