Siniša Mihajlović (©AFP)
Siniša Mihajlović (©AFP)

Bolonja čuva Arnautovića, dogovorila transfer novog Škota, Mihajlović hoće Iličića

Vreme čitanja: 2min | sub. 09.07.22. | 14:55

Spremna i zamena za Arona Hikija koji se preselio u Brentford

Prodala je Bolonja Arona Hikija za 16.500.000 evra Brentfordu, a mogla bi da zaradi još 5.000.000 evra na ime bonusa. Prodaja Škota trenutno je treća najveća u istoriji kluba, a mogla bi da postane i druga. Angažovana su dva nova igrača, ali je jasno da će ekipa Siniše Mihajlovića doživeti još brojne promene.

Vezista Aberdina Luis Ferguson je na pragu kluba, Hikija bi po levom boku u odbrani mogao da zameni Doron Lejdner iz Hapoel Tel Aviva, dok srpski stručnjak na Reanto Dalari želi da vidi iskusnog slovenačkog internacionalca Josipa Iličića. Iz kluba je potvrđeno da prodaja Marka Arnautovića nije opcija.

Izabrane vesti

Sledeći će ugovor sa Bolonjom potpisati Ferguson. Za njegove usluge interesovanje je pokazao i Leče, kao i engleski Milvol. Seli se u Italiju po uzoru na Hikija i potpisaće petogodišnji ugovor (4+1) za 400.000 evra po sezoni. Aberdin će od njegovog odlaska inkasirati 2.500.000 evra. Kako je izvršni direktor kluba Klaudio Fenuči potvrdio u razgovoru za medije, škotski internacionac će zameniti Matijasa Svanberga koji je na izlaznim vratima kluba.

Fenuči je istakao i da Marko Arnautović nije na prodaju, kao i da se definitivno razmišlja o Iličiću kojeg bi lično trener Mihajlović voleo da vidi u ekipi.

"Investirali smo ozbiljan novac u Marka i on mora da bude sinonim za Bolonju narednih godina. On ne može da ide. Što se tiče Iličića, niko ga ne poznaje tako dobro kao naš novi tehnički direktor Sartori. Jasno je da ima smisla njegovo angažovanje, tehnički nema sumnje da bi bio pojačanje, ali prerano je da govorimo o tome. Predsednik Saputo će nastaviti da ulaže novac".

Iličić je od 2017. godine u Bergamu. Blistao je u prve tri sezone, ali je u poslednje dve u velikom padu. Često se pričalo o njegovom odlasku, ima ugovor do narednog leta, uz opciju za produžetak na još jednu sezonu.

Spekuliše se i da je uprava Rosoblua zainteresovana i za 20-godišnjeg Dorona Lejdnera iz Hapoela. Izraelski reprezentativac bi bio prirodna zamena za Hikija, a ima i solidno iskustvo iza sebe pošto je upisao 57 zvaničnih nastupa u dresu tima iz Tel Aviva, kao i tri u A selekciji Izraela.

Potrošila je Bolonja 300.000 evra za 19-godišnjeg štopera Matea Angelija iz Imolezea, dok je kao slobodan igrač iz Kaljarija stigao 28-godišnji grčki internacionalac Haralampos Likojanis. Iz kase je otišlo još 10.000.000 evra za otkup ugovora Artura Teatea i Mišela Ebišera koji su već bili na pozajmici u klubu. Ostende je dobio 6.000.000 evra za belgijskog štopera, Jang Bojs dva manje za 25-godišnjeg švajcarskog vezistu.

Od Arona Hikija je prihodovan veliki novac, a na račun kluba leglo je i 1.200.000 evra od odlaska Sezara Faletija u Ternanu. Po isteku saradnje sidro su digli Stefano Densvil, bivši napadač Crvene zvezde Dijego Falčineli, Nikolas Viola i Simone Rabi.


tagovi

Aron HikiSiniša MihajlovićJosip IličićMarko ArnautovićLetnji prelazni rok 2022AberdinHapoel Tel Aviv

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara