Bolonja krenula po Kabića: Vojvodina traži minimum 3.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.02.23. | 22:17

Stigla potvrda i od Dragoljuba Zbiljića

Došao, video, i izdominirao u duelu sa Crvenom zvezdom u Beogradu, u okviru prvog prolećnog kola Mozzart Bet Superlige. To je bio put Uroša Kabića ovog vikenda, a posledice odlične partije na najvećem srpskom stadionu, mogle bi da se osete vrlo brzo u kasi novosadske Vojvodine. Mediji iz Italije (najviše lokalni) pišu da je Bolonja krenula po ofanzivca srpske Stare Dame, rođenog 2004. godine i da bi narednih dana trebalo očekivati konkretizaciju posla.

Navodi se da nekadašnji klub Stare Dame razmišlja već dugo o Urošu Kabiću, ali da na oku drži još nekoliko igrača sličnog potencijala. Međutim, mnogo toga sugeriše da se nešto dešava na realaciji Bolonja – Novi Sad. Tokom januarskog prelaznog roka predsednik Vojvodine Dragoljub Zbiljić bio je gost Bolonje, i tada se pričalo o potencijalnoj saradnji dva kluba. Tema je bio i Uroš Kabić.

Izabrane vesti

Kako saznaje Mozzart Sport sportski direktor Bolonje Marko Di Vajo i glavni skaut tog kluba Lele Markeđani su u kontaktu sa sportskim direktorom Vojvodine. Prema nezvaničnim saznanjima, posle dobre igre i gola u derbiju protiv Crvene zvezde, Vojvodina očekuje da će prihodovati više od tri miliona evra.

Pregovori su intenzivni i deluje da sve ide u pozitivnom smeru.

„Blizu ste istine. Bolonja je naš bratski klub i ima aposlutni prioritet bez obzira na činjenicu da Kabića žele još dva kluba iz Serije A“, poručio je u kratkoj izjavi za Mozzart Sport Dragoljub Zbiljić.

Iako je nedavno napunio tek 19 godina Uroš Kabić je dobro poznato ime na Apeninskom poluostrvu. Pre godinu dana bio je jako blizu prelaska u redove Torina. Transfer je trebalo da bude vredan 2.500.000 evra, međutim, Novosađani i Granate nisu uspeli da se dogovore oko detalja i dinamike isplate. Italijani su želeli da „rastegnu“ uplatu tako što bi prvi iznos od projektovanih 2.500.000 evra prebacili na Vošin račun tek posle šest meseci, pod uslovom da Kabić odigra osam utakmica tokom prolećnog dela sezone.

Torino je želeo da se zaštiti u slučaju da se tada 18 – godišnji Kabić ne nametne treneru Juriću. Na sličan način hteo je da se osigura i novosadaski superligaš, zbog čega je od Torina tražio odmah 750.000 evra za period koji bi njen biser proveo u Seriji A, a da ostatak novca može i da sačeka. Posao nije dogovoren.

Ali čini se da je priča sa Bolonjom mnogo ozbiljnija.


tagovi

Uroš Kabić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara