Rikardo Orsolini (©Reuters)
Rikardo Orsolini (©Reuters)

Bolonjina bleda završnica prvenstva – Orsolini: Mihajlović slabo priča sa nama

Vreme čitanja: 2min | pet. 31.07.20. | 15:58

Krilni napadač Bolonje nije bio zadovoljan Mihinim kritikama na njegov račun

Bolonja u završnici prvenstva ne izgleda onako dobro kako je delovala tokom većeg dela sezone. Opstanak je doduše odavno obezbeđen, ali sigurno se u klubu sa stadiona “Renato Dal’Ara” priželjivao ubedljiviji kraj. Crveno-plavi su zabeležili samo jedan trijumf u poslednjih sedam okršaja, a poslednja utakmica, poraz od Fiorentine u Toskani probudio je nezadovoljstvo kod određenih igrača – najbučniji je bio Rikardo Orsolini, koji je pričao za italijanski Corriere dello Sport.

Izabrane vesti

“Pitamo se u čemu je problem, damo sebi neka objašnjenja, ali to nije dovoljno. Pali smo mentalno, ali na kraju, ne znam šta se tačno dogodilo”,objasnio je Orsolini.

Bolonja je u poslednje četiri utakmice gubila od Milana i Atalane, pobedila leđe i dopustila Fiorentini da je potpuno razoruža. Posle utakmice sa Atalantom, Siniša Mihajlović nije imao kritike na račun svojih fudbalere uprkos porazu, a pomenutu utakmicu obeležila je žustra verbalna rasprava između njega i Đan Pjera Gasperinija. Uprkos tome, Orsolini je objasnio kako Mihajlović u poslednje vreme nije tako temperamentan.

“Nije se osvrnuo na naša loša izdanja. Ne priča sa nama, ne pokušava da nam sugeriše šta je bilo pogrešno. Mnogo je više mrtve tišine, nego teških reči. Tišina te tera na razmišljanje, a što dublje razmišljaš, lošije se osećaš”, obrazložio je reprezentativac Italije.

Poznato je da je Mihajlović uvek imao poseban odnos prema 23-godišnjem krilnom napadaču. Sada je javno “udario” na svog mezimca rekavši da očekuje mnogo više od njega. Orsolini, koji je ove sezone odigrao svaku utakmicu u seriji A zabeleživši po osam golova i asistencija, obrazložio je odnos sa šefom stručnog štaba.

“Naš odnos je iskren. Često razgovaramo, ali nisu mi se svidele stvari koje je rekao o meni na konferenciji posle utakmice. Nije mi se dopalo kada je rekao da moram da se probudim, ali nisam ostao nedorečen. Bilo bi ipak bolje da mi je to rekao u četiri oka. Uradio je to da bi me malo potresao i razmrdao.”

Bolonja će se od sezone oprostiti u nedelju kada joj na noge dolazi ekipa Torina. Ukoliko bude savlada Bikove, takmičenje će završiti sa 49 bodova. Poređenja radi, prošle godine je prvesntvo završila sa 44, a godinu dana pre toga sa skromnih 39. Dakle da je forma u završnici bila na nivou, brojka od 50 bodova bila bi lagano prebačena, ali i pored toga Bolonji je ovo najproduktivnija sezona od kako se u sezoni 2015/16 vratila u elitni rang italijanskog fudbala.


 

 


tagovi

Rikardo OrsoliniSiniša Mihajlović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara