Saša Lukić (©Reutrers)
Saša Lukić (©Reutrers)

Bolonjini rezervisti došli glave Torinu: Vanja dva puta vadio loptu iz mreže, Lukić pogodio iz penala (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 06.11.22. | 14:37

Tijago Mota izmenama preokrenuo utakmicu – 2:1

Prodisala je Bolonja, pobede nad Moncom i Lečeom nisu bile slučajnost. Skinula je skalp i Torinu, preokrenula je protiv srpske kolonije i vezala treći trijumf. Skrojili su ga – rezervisti. Pogodio je Tijago Mota sa izmenama, okrenuo je vodu na Bolonjinu vodenicu. Rikardo Orsolini i Roberto Sorijano napravili su dar-mar, poništili su gol Saše Lukića i poslali Vanju Milinkovića Savića da dva puta vadi loptu iz mreže na Renatu dal‘Ari – 2:1 (0:1).

Bezopasna je bila Bolonja u prvom poluvremenu, povlačio je Torino konce i ponajviše zahvaljujući srpskim reprezentativcima stigao do vođstva. Demonstrirao je Vanja Milinković Savić da mu je igra nogom jača strana, poslao je teledirigovanu loptu za Alekseja Mirančuka, koga je u kaznenom prostoru oborio Džon Lakumi. Namestio je Saša Lukić loptu na kreč i hladnokrvno izveo penal. Ni dva golmana ga ne bi skinula. A, onda je Tijago Mota bacio najjače štihove na sto, promenio tok utakmice i bodovi su ostali u Bolonji.

Izabrane vesti

Od ulaska Roberta Sorijana i Rikarda Orsolinija sve se promenilo. Zajedno sa Emanuelom Vinjatom sakrili su loptu veznom redu Torina, pojeli su sredinu terena i sa lakoćom stvarali šanse. Konačno je dobio Marko Arnautović podršku i saigrače sa kojima može da kombinuje na malom prostoru, i ne improvizuje solo prodorima. Otpočeo je sitan vez Bolonje, rezervisti su razmrdali celu ekipu. Upumpali su svežu krv i Tijago Mota bi mogao da porazmisli od danas o rokadama u startnoj postavi. Posebno kada je reč o Emanuelu Vinjatu, koji je punih mesec dana bio zakucan za klupu.

Emanuel Vinjato dobijao je šansu na kašičicu ove sezone, a na stadionu Renato dal‘Ara pokrenuo je Bolonju. Poslao je nezgodnu loptu u peterac, iza leđa odbrane. Prikrao se Rikardo Orsolini i – pogodio. Pokušao je Vanja Milinković Savić da skrati ugao, malo je nedostajlo da zabeleži intervenciju. Nije do tada imao srpski reprezentativni golman previše posla, samo ga je Marko Arnautović stavio na iskušenje…

Momentalno je reagovao Ivan Jurić, koji zbog suspenzije nije mogao da vodi Torino, već je iz loše posmatrao utakmicu. Uveo je Nemanju Radonjića, često je ta promena bila dobitna kombinacija za Torino – ne i danas. Nije uspeo da zaustavi Bolonjin preokret, da pusti korak i umakne protivničkoj odbrani tako da ni lasom ne može da ga uhvati.

Izvela je Bolonja blickrig, totalno je anestezirala Torino. Imali su gosti primedbe pre Pošovog gola, tražili su faul, a Valja Milinković Savić zaradio je žuti karton. Intervenisao je i VAR, ali gol je, ipak, priznat. Roberto Sorijano je glavom prebacio loptu na drugu stativu, a austrijski defanzivac Stefan Poš je zakucao loptu pod prečku.

SERIJA A – 13. KOLO:

Petak

Udineze - Leče 1:1 (0:1)

/Beto 68 - Kolombo 33/

Subota

Salernitana - Kremoneze 2:2 (2:1)

/Pjontek 3, Kulibali 38 - Okereke 12, Kastanjeti 89/

Empoli - Sasuolo 1:0 (0:0)

/Baldanci 64/

Atalanta - Napoli 1:2 (1:2)

/Lukman 19 - Osimen 23, Elmas 35/

Milan - Specija 2:1 (1:0)

/Teo Ernandez 21, Žiru 89 - Maldini 59/

Nedelja

Bolonja - Torino 2:1 (0:1)

/Orsolini 64, Poš 73 - Lukić 26pen/

15.00: (2,20) Monca (3,35) Verona (3,35)

15.00: (3,90) Sampdorija (3,50) Fjorentina (2,05)

18.00: (2,05) Roma (3,50) Lacio (3,90)

20.45: (3,05) Juventus (3,35) Inter (2,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

TorinoBolonjaSerija AVanja Milinković SavićSaša LukićNemanja RadonjićNikola VlašićIvan JurićMarko ArnautovićRikardo OrsoliniRoberto Sorijano

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara