Bolt se rastao sa Marinersima

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.11.18. | 09:23

amajčanin tražio tri miliona, Australijanci mu ponudili samo 150.000

Najbrži čovek planete, Jusein Bolt ipak neće profesionalno zaigrati za Sentral Koust Marinerse, jer se nisu našli oko plate. I to ne da se nisu našli, nego su u pitanju "dva sveta različita".

"Sentral Kous Marinersi i predstavnik Juseina Bolta, Riki Sims dogovorili su se da je neogračeni period probe završen i stupa na snagu odmah", objavio je klub.

Izabrane vesti

Jamajčanin, koji je u australijskom klubu od početka avgusta pokušavao da izgradi formu ne bi li se profesionalno bavio fudbalom, odbio je ponudu koju je dobio od tima iz Gosforda jer je iznosila tek pet posto od onoga što je tražio. Jer Bolt i njegova pratnja očekuju tri miliona australijskih dolara po sezoni (oko 1,8 miliona €), dok su mu Marinersi ponudili tek 150.000 (oko 100.000 €). A to bi značilo da bi morali da se traže sponzori, zašta je za sada u suštini kasno pošto je sezona u A ligi počela.

"Želeo bih da se zahvalim vlasnicima kluba, upravi, zaposlenima, igračima i navijačima što su me tako lepo primili. Klubu želim sve najbolje", objavio je nekadašnji atletičar.

Nije poznato gde bi dalje mogao da ode Bolt, ali je u poslednjim pripremnim mečevim pokazao da bi mogao da igra neku ulogu u manjem klubu. Mnogi ga traže, čisto iz komercijalnih razloga, kao što je bila Valeta koju je odbio pre nekoliko dana. Mnogi ga traže, ali je veliko pitanje ko može da obezbedi toliku lovu za fudbalera koji to jioš nije. Verujemo da mu sledi neka arapska zemlja, Kina ili Indija gde ima mnogo love "za bacanje", a fudbal nije na vrhunskom nivou, te bi ovaj mogao da se uklopi.

FOTO: Reuters


tagovi

Jusein BoltSentral Koust Mariners

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara