Aleksandar Dragović
Aleksandar Dragović

BOMBA, BOMBA: Dragović Zvezdin do kraja nedelje!

Vreme čitanja: 2min | pon. 25.01.21. | 18:04

Crvena zvezda blizu završetka velikog posla, reprezentativac Austrije bi došao u junu kao slobodan igrač

Sve oči zvezdaške javnosti uprte su ka Italiji, pošto se čeka finiširanje transfera veziste Lečea Filipa Falka u redove srpskog šampiona. Rade intenzivno na tome čelnici Crvene zvezde i ovih trenutaka, ali nije italijanski vezista jedina tema razmišljanja odgovornih sa Marakane. Dok se čeka detonacija Falka u okolini stadiona Crvene zvezde mogla bi da pukne još jedna bomba. I to kakva.

Srpski šampion je blizu konačnog dogovora sa bivšim reprezentativcem Austrije i defanzivcem Bajera iz Leverkuzena Aleksandrom Dragovićem, saznaje MOZZART Sport. Na Marakani su ovu operaciju vešto krili od očiju javnosti, ali su na dobrom putu da je finiširaju do kraja ove sedmice. Prema našim saznanjima Dragović će potpisati ugovor sa Crvenom zvezdom, ali će u redove srpskog šampiona stići u junu kao slobodan igrač. I biti kapitalno pojačanje u najkritičnijem delu sezone, kvalifikacijama za evropska takmičenja.

Izabrane vesti

Detalji dogovora, bar za sada, nisu poznati.

Dugo je trajao presing Crvene zvezde na Srbina iz Beča. Čak je i u oktobru bio postignut preliminarni dogovor, ali baš u tom periodu Dragović je stekao status standardnog člana prve postave Farmaceuta. Trener Peter Boš, usled velikih kadrovskih problema, koristio ga je i kao desnog beka. Dao je Dragović neke važne golove u Bundesligi,i zaslužio da ugovor sa nemačkim klubom odradi do kraja. Takođe, Dragović je iskoristio pravo na pregovore sa drugim klubom, pošto ulazi u poslednjih šest meseci ugovora... Pominjala se želja Parme, ali izgleda da su presudile emotivne veze sa Crvenom zvezdom, klubom za koji navija od malih nogu.

I pored odličnih igara u poslednje vreme Leverkuzen nije ponudio nastavak saradnje Dragoviću. Doveden je za 10.000.000 evra Timoti Fosu Mensa iz Mančester Junajteda, koji kao i Dragović može da igra desnog beka i štopera.

Takav rasplet bio je dovoljan Crvenoj zvezdi da krene u novu rundu pregovora. Da se nešto iza brda valja moglo se naslutiti posle reči Mitra Mrkele da srpski šampion neće dovoditi novog defanzivca bez obzira na eventualnu prodaju Degeneka. Očigledno je već tada Dragović počeo da se pakuje.

Uskoro bi trebalo da bude spakovan. 

Tokom preliminarnih pregovora sa Crvenom zvezdom, u poslednjoj trećini prethodne godine, Dragović je pristao da u Crvenoj zvezdi igra za blizu 500.000 evra. Bruto zarada u Leverkuzenu mu je iznosila nešto preko 2.000.000 evra.


tagovi

Aleksandar Dragović

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara